Vyrukas prisidirbo kaip reikiant: praradęs teisę vairuoti, važiavo neregistruotu automobiliu, nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, vežė kontrabandines cigaretes, neteisėtai patekusias iš Baltarusijos.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai po įtemptų gaudynių sulaikė Alytaus rajono gyventoją, automobilio bagažinėje gabenusį kontrabandinius rūkalus. Bėglio laukia tūkstantinės baudos.

Prasidėjo gaudynės

Antradienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Kabelių kaimu prieigose stabdė automobilį „Ford Mondeo“ lietuviškais valstybinio numerio ženklais.

Teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti vairuotojas nepakluso, ignoravo jų garso ir šviesos signalus. Bandydamas pasprukti nuo pasieniečių, vairuotojas ryžosi lėkti per miško masyvą, miško paklotu. Vėliau grįžo į kelią ir padidinęs greitį nurūko Kapiniškių link.

Pasieniečiai reagavo nedelsdami. Minėta kryptimi buvo nusiųsti patrulių ekipažai, kurie blokavo vietovę. Pasitelktas buvo ir kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Endy.

Bėglį vijosi apie 10 kilometrų, kol Kapiniškių apylinkėse jo automobilis nuo kelio nuvažiavo į griovį ir sustojo. Pirminiais duomenimis, lėkdamas dideliu greičiu vairuotojas nesuvaldė automobilio.

Bandė slėptis miške

Tačiau tuo gaudynės dar nesibaigė. Nelauktai vairuotojas iššoko iš automobilio ir pasileido į miško tankmę.

VSAT pareigūnai su nekart pasižymėjusiu keturkoju Endy ėmėsi „šukuoti“ čia pat ošiantį mišką. Šuns uoslė nenuvylė – keturkojis iškart aptiko pėdsakus ir jais bemaž pusantro kilometro pasieniečius vedė iki pasislėpusio bėglio.

Paaiškėjo, jog tai – 24-ejų Alytaus rajono gyventojas.

Apžiūrėdami automobilį, jo bagažinėje pasieniečiai rado 12 juoda polietileno plėvele apsuktų paketų, o juose – 1 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Be to, VSAT pareigūnai nustatė, kad automobilis nustatyta tvarka neperregistruotas, todėl juo važinėti draudžiama. Pasieniečiai taip pat išsiaiškino, kad alytiškis praradęs teisę vairuoti transporto priemonę.

Fordas, bėglys ir cigaretės buvo pristatyti į Kabelių pasienio užkardą.

Automobilio vairuotojui įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į minėtą pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjamos net keturios administracinės bylos. Alytiškio laukia tikras baudų „lietus“: už transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą skiriama 50–100 eurų, už vairavimą neturint tam teisės – 60–160 eurų, už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę – 850–1 200 eurų bauda. O bauda už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką – šimteriopai didesnė: 5 200– 6 000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją