Pranešė liudytoja

Apie avariją Bendrajam pagalbos centrui pranešta 17 val. 27 min. Paskambinusi moteris informavo, kad ką tik J. Basanavičiaus gatvėje, ties „Circle K“ degaline, automobilis „Audi“ nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į pėsčiųjų-dviračių tako atitvarus bei juos išvertė.

Keistai manevruojantis automobilis iš pradžių važiavo kelio viduriu įjungęs avarinį signalą. Sukdamas degalinės link, vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės, vos nesusidūrė su priešais važiavusiu automobiliu ir tada rėžėsi į atitvarus.

Įvykio liudytojų nuostabai, praėjus vos kelioms minutėms po avarijos, lengvasis automobilis nuvažiavo iš įvykio vietos.

Tiesa, toli jis nenuvažiavo – įvažiavęs į degalinės aikštelę vairuotojas automobilį paliko už suskystintų dujų talpyklos ir nuėjo nusipirkti kavos.

Kai išėjo iš degalinės su kavos puodeliu, vyrą sulaikė policija.

Nustatė vidutinį girtumą

Pareigūnai išsiaiškino, kad iš įvykio vietos pabėgęs 51 metų vairuotojas buvo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,06 promilės.

Tiek degalinės darbuotojams, tiek policijos pareigūnams vyras sakė, kad „blogiau jau nebus“. Skundėsi, kad šiuo metu išgyvena santykių krizę, vyksta skyrybos, tad jam labai sunku viską atlaikyti. Pareigūnai jam pasiūlė kreiptis į specialistus, mat kvalifikuota pagalba krizes patiriantiems asmenims teikiama nemokamai.

Vyras sulaikytas, jo vairuotas automobilis nugabentas į policijos saugomų automobilių aikštelę.