46 metų moteris nuo patirtų sužalojimų žuvo įvykio vietoje, o kelkraštyje liko stovėti tik vėžimėlis su per stebuklą nenukentėjusiu mažyliu – žuvusiosios anūkėliu.

Nors nedelsiant pradėta ieškoti iš įvykio vietos pasišalinusio vairuotojo, ilgą laiką ikiteisminio įvykio tyrėjams nepavyko aptikti jokių patikimesnių pėdsakų. Tačiau po beveik ketverių su puse metų tyrime netikėtai atsirado viską pakeitę vieno asmens parodymai.

2014 metų vasarą Pakruojo rajono policijos komisariate dėl smurto prieš sutuoktinę buvo sulaikytas A. Z. Tikėtina, siekdamas atkeršyti žmonai už kreipimąsi į teisėsaugą, vyras papasakojo pareigūnams apie tai, kad jo sutuoktinė 2010 metais įvykdė avariją. Pareigūnai sulaikytojo pasakojimą iš karto ėmė tikrinti ir netrukus jau turėjo patikimus duomenis, apie tai, kad tragiško eismo įvykio metu būtent Zita Gelažienė vairavo jai priklausantį automobilį, partrenkė moterį ir iš įvykio vietos pasišalino.

Kaltinamoji Z. Gelažienė, iš pradžių neigusi, kad vairavo įvykio metu, vėliau tai pripažino tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme, tačiau nesutiko, kad yra kalta dėl moters žūties.

Atsižvelgdamas į atliktų ekspertizių rezultatus, kurie rodo, kad pėsčiosios E. T. veiksmai nurodytoje eismo situacijoje buvo priimtini, ir kitus surinktus duomenis, Pakruojo rajono apylinkės teismas balandžio 30 d. nusprendė Z. Gelažienę pripažinti kalta padarius nusikaltimus, numatytus Lietuvos Respublikos BK 281 straipsnio 5 dalyje bei 144 straipsnyje ir paskyrė laisvės atėmimą 4 metams. Kaltinamajai taip pat uždrausta naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones 3 metų laikotarpiui.

Nesutikdama su tokiu verdiktu kaltinamoji Z. Gelažienė šių metų gegužės 20 d. minėtą teismo nuosprendį apskundė.