Ši narkotikus vartojanti 15-metė į Vilniaus vaikų socializacijos centrą atvežta prieš pusantros savaitės. Prieš tai mergina gyveno Kauno vaikų socializacijos centre „Saulutė“. Iš ten ji pabėgo. Kai galų gale buvo sučiupta, 15-metė buvo atvežta į Vilnių. Paaiškėjo, kad pabėgusi ji leidosi heroiną. Pirmas keturias dienas VVSC paauglė kentė narkotinės abstinencijos keliamus skausmus, o centras neturi jokių tam tinkamų medikamentų, darbuotojai nepilnametei narkomanei galėjo pasiūlyti tik saldžios arbatos.

Penktadienį paauglė pasakė, kad jai skauda dantį. Socialinė pedagogė ir VVSC medicinos seselė merginą nuvežė į Naujininkų polikliniką. Išėjus iš jos, 15-metė smogė pedagogei ir spruko. Moteris paauglę nusivijo, netrukus ją pagavo. Bet mergina nepasidavė - puolė mušti ją laikančią pedagogę: daužė kumščiais, draskė nagais, pešė plaukus.

Moteris šaukėsi pagalbos, tačiau praeiviai tik pasitraukė teleliau ir stebėjo, kaip mušama pedagogė. O vienas stambaus sudėjimo vyras dar ėmė jai priekaištauti, kad paleistų nepilnametę.

Galų gale sumušta pedagogė paauglę paleido, ši nubėgo stoties link. Po pusvalandžio ją sugavo policininkai. Nukentiojusioji parašė pareiškimą policijai, tačiau pareigūnai konstatavo, kad, pagal dabartinius įstatymus, jie nieko negali padaryti 15-metei. Kai ji sulauks šešiolikos, tada jau bus galima nusikaltėlę uždaryti į areštinę ar tardymo izoliatorių.

Ši mergina jau ir anksčiau yra padariusi ne vieną nusikaltimą, pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių, narkotikų platinimo ir kt. Bet įstatymai tokius paauglius leidžia tik uždaryti į socializacijos centrus, iš kurių mažieji nusikaltėliai laksto, kada panorėję.

Kadangi ši paauglė pavojinga ir sau (pjaustosi rankas, ji ir dabar sutvarstyta), ir aplinkiniams, o policija negali prieš ją imtis jokių priemonių, VVSC direktorė 15-metę penktadienį nuvežė į psichiatrijos ligoninę. Tačiau ir ten ši paauglė pažįstama, todėl ligoninės darbuotojai niekaip nenorėjo jos priimti. Tik po kelių valandų derybų VVSC vadovei pavyko įkalbėti medikus priimti paauglę.

Ši mergaitė augo viename rajono centre, nuo mažumės ja rūpinosi globėja, nes tėvai - narkomanai.