Birželio pabaigoje į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi butą Panevėžyje, Stoties gatvėje, nuomojanti 26-erių moteris. Ji teigė, kad, grįžusi namo, rado sulaužytą buto durų spyną ir apvogtą butą. Dingusių daiktų sąrašas ilgas: pagrobta turto, kurio bendra vertė – 63 860 litų. Iš buto vagys išnešė 2 televizorius, 2 nešiojamuosius kompiuteris, 2 nardymo įrangos komplektus, indus, patalynę, drabužius, avalynę, papuošalus, įvairius įrankius. Turtą savininkai buvo apdraudę. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, praneša Panevėžio apskrities policija.

Prasidėjus tyrimui, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams abejones dėl vagystės sukėlė ekspertų išvada dėl spynos tyrimo.

Tariamiems nukentėjusiems nepavyko pergudrauti Kriminalistinių tyrimų biuro specialistų. Vagystė iš buto buvo imituota. Atliktos kratos tai patvirtino. Tariamai pavogti daiktai surasti, dalį jų tariami nukentėjusieji jau buvo pardavę (dviratį ir vieną komplektą nardymo įrangos). Vietoj planuotos gauti daugiau nei 49 tūkst. litų draudimo išmokos pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo sukčiauti siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.