"Ypač klesti vagystės iš automobilių, nulupamos apdailos, išplėšiamos magnetolos, navigacinė įranga", – nusikaltimus vardijo Neringos policijos komisariato viršininkas Sigitas Šveikauskas. Jo teigimu, net du trečdaliai komisariate registruojamų visų nusikaltimų yra įvykdomi šiltuoju metų laiku. Todėl atvykusius ir dar atvyksiančius pailsėti jis ragina neprarasti budrumo.

Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas teigė, kad šiais metais nusikaltimų pobūdis jų aptarnaujamoje teritorijoje keičiasi. "Kol kas tikslių skaičių dar neturime, tačiau kažką jau bandome skaičiuoti. Vienų nusikaltimų sumažėjo, kitų, atvirkščiai, padaugėjo", – sakė Palangos policijos komisariato viršininkas.

Šiemet Palangos policijos komisariato teritorijoje buvo užregistruoti tik penki sukčiavimo atvejai (pernai jų registruota – 11, taip pat sumažėjo vagysčių iš parduotuvių ar prekyviečių (2011 m. – 5, 2010 m. – 12), viešosios tvarkos pažeidimų (2011 m. – 11, 2010 m. – 21) ir nusikalstamų veikų, padarytų viešose vietose. Šiemet jų buvo užregistruota – 35, pernai – 47. "Padaugėjo privačios nuosavybės, transporto priemonių, automobilių vagysčių. Šiemet jau esame sulaukę 168 pranešimų apie pavogtą žmonių asmeninį turtą, pernai tokių pranešimų buvo 142, pavogtos 43 transporto priemonės (2010 m. – 27), iš jų – 20 automobilių (pernai – 6)", – skaičiais kalbėjo A.Katkauskas.

"Pagal sulaikytųjų gyvenamąsias vietas galėtume išskirti atvykėlius iš Panevėžio, Kėdainių, Šilutės ir Klaipėdos rajonų", – sakė Palangos policijos komisariato viršininkas. Dažniausiai tai jauni žmonės, nuo 22 iki 35 metų. Tačiau, anot jo, pasitaiko ir nepilnamečių, tiesa, šiemet jie policijos pareigūnams įkliuvo rečiau.