Vasario 22 d., 0.05 val., Panevėžio r., Degionių kaime, Berčiūnų žemės ūkio bendrovės mechaninių dirbtuvių teritorijoje, kurioje stovi bendrovės žemės ūkio technika, pasirodė nekviesti svečiai. Du vyriškiai, prakirpę metalinę tinklo tvorą, iš žemės ūkio technikos kėsinosi pavogti dyzeliną. Į šios bendrovės turtą kėsintasi jau ne pirmą kartą.

Vagis pastebėjo Panevėžio r. policijos komisariato kriminalistai. Vyrai puolė bėgti, metė talpyklas, reples, degalų išleidimo žarnas, praneša Panevėžio apskrities policija.

Įtariamuosius persekiojo kinologas, kriminalistai, bendrovės darbuotojai. Sėdę į automobilį „VW Passat“, įtariamieji nurūko. Prasidėjo gaudynės. Panevėžyje jie buvo sustabdyti.

Automobilyje, kuriuo iš nusikaltimo vietos spruko įtariamieji, rasta tuščių talpyklų ir dar du įtariamieji – Panevėžio miesto gyventojai. Pareigūnai sulaikė tris panevėžiečius – D. K., gimusį 1995 m., A. S., gimusį 1993 m., L. Š., gimusį 1995 m., ir Panevėžio rajono gyventoją V. T., gimusį 1995 m., įtariamą ne vienos degalų vagystės organizavimu, anksčiau ne kartą teistą už vagystes. Panevėžio miesto apylinkės teismas vasario 23 dieną įtariamajam V. T. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Panevėžio r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Įtariama, kad minėti asmenys galėjo padaryti ir daugiau panašių nusikaltimų.