Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo ir plėšimo.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas 1989 m. gimęs, už vagystę ir valstybės tarnautojo įžeidimą teistas, niekur nedirbantis Šilutės miesto gyventojas.

1990 m. gimęs taksi bendrovėje dirbęs bendrininkas išvengė baudžiamosios atsakomybės – ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

Įtariama, kad 2016 m. kovo mėn. dienos metu šilutiškiai jėga įsodino į taksi automobilį vienos uostamiesčio profesinės mokyklos studentą, jį sumušė, iš mokyklos bendrabučio pagrobė nukentėjusiojo daiktus ir kompiuterį, kurį už 300 eurų įkeitė Šilutėje, lombarde.

Apie vykdomą nusikaltimą auka sugebėjo pranešti į bendrąjį pagalbos centrą. KPONTV pareigūnai per 4 valandas po pranešimo gavimo sulaikė rezonansinio nusikaltimo padarymu įtariamus asmenis.

Nustatyta, kad asmenys pagrobtąjį laikė vieno įtariamojo bute, vertė jį vartoti alkoholinius gėrimus ir narkotines medžiagas, ateityje sumokėti daugiau nei 1000 Eur.

Nusikaltimo motyvu galėjo tapti asmens kerštas pagrobtajam už problemas su teisėsauga dėl vagysčių iš nukentėjusiojo motinos sportinių drabužių parduotuvės Šilutėje.

Kaltinamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Už neteisėtą laisvės atėmimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.
Už plėšimą numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.