Trečiadienio popietę Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto Vilniaus oro uosto PKP reisu į Kutaisį Sakartvele vyko 43-ejų šios šalies pilietis. VSAT pareigūnams jis pateikė savo biometrinį pasą bei leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Dokumentų patikrinimo metu pasieniečiai įrašą apie šį pasą rado Interpolo ieškomų dokumentų duomenų bazėje. VSAT pareigūnui pasiteiravus, gal dokumentas buvo pamestas, pavogtas ar dingęs, vyras paaiškino, kad jis turėjo kitą Sakartvelo pasą, kurio neteko sudegusiame automobilyje Palangoje, tačiau dėl to niekur nesikreipė. Kartvelo paprašius pateikti papildomų dokumentų tapatybei nustatyti, jis pateikė gimtinėje neva jam išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Tikrindami šį dokumentą, pasieniečiai nustatė, kad jo blankas (kortelė) neatitinka nustatyto pavyzdžio, vietoj polikarbonato panaudotas plastikas. Rekvizitai, jų užpildymas, nuotrauka, asmens parašas, mikrotekstai, ofsetinis tinklelis atspausdinti lazeriniu spausdintuvu, QR kodas – nenuskaitomas, OVI – imituota. Visa tai leido padaryti prielaida, kad vairuotojo pažymėjimas – visiška klastotė.

Vyras aiškino šį dokumentą gavęs kažkokioje organizacijoje Sakartvele, bet niekaip neprisiminė, kokioje, nors tikino, kad vairuotojo pažymėjimas – tikras.

Užsienietis planuotu reisu neišvyko, jis laikinai atsidūrė Vilniaus pasienio rinktinės laikino sulaikymo patalpoje.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją