Praėjusių metų kovo mėnesį į policiją pagalbos kreipėsi Zarasų gyventoja. Moters teigimu, buvo pagrobtas jai priklausantis automobilis BMW. Mašina naudojosi moters sūnus.

Pastarasis pareigūnams papasakojo, kad miškelyje netoli namų jį užpuolė iš matymo pažįstamas vyras. Reikalaudamas pinigų, užpuolikas jį mušė ir grasino susidoroti. Jaunuoliui pavyko pabėgti, bet smurtautojas nuvažiavo jo motinos automobiliu. Netrukus įtariamasis buvo policijos pareigūnų sulaikytas, o pagrobtas BMW rastas paliktas prie garažų masyvo.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Įtariamajam buvo pateikti kaltinimai ne tik dėl plėšimo, bet ir turto prievartavimo bei neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Paaiškėjo, kad prieš pagrobdamas BMW, įtariamasis keletą mėnesių, naudodamas psichologinį smurtą, iš nukentėjusiojo reikalavo pinigų. O psichotropinių tablečių pareigūnai surado, kai įtariamasis buvo sulaikytas ir atsidūrė policijos komisariate.

„Brutaliai smurtaujant padarytos nusikalstamos veikos buvo ištirtos per trumpą laikotarpį, sėkmingai bendradarbiaujant Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus ir Panevėžio apygardos prokuratūros pareigūnams“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs prokuroras M. Jurkėnas.

Panevėžio apygardos teismas gegužės 5 dieną zarasiškį pripažino kaltu dėl visų trijų nusikaltimų ir skyrė 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Iš jo taip pat priteista atlyginti nukentėjusiajam 1 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją