Tai bus pirmasis tokio pobūdžio teismo procesas Lenkijoje, kuriame Kolobžego miesto šv. Wojciecho parapijos kunigo Zbigniewo R., nuteisto už pedofiliją dvejiems metams kalėti, auka sieks iš Košalino- Kolobžego kurijos prisiteisti kelis šimtus tūkstančių zlotų kompensacijos už patirtas skriaudas.

Kunigas Zbigniewas R. ilgus metus buvo Kolobžego parapijos klebonas. Jis nuteistas už tai, kad šioje parapijoje 1999-2001 metais seksualiai išnaudojo tuomet 12-metį Marciną K.

“Pamenu kiekvieną šlykščią smulkmeną, - sako jis. - Kaip kunigas paima mano ranką, deda ją į savo kelnes ir liepia glamonėti”.

Pasak nukentėjusiojo, jau tada kurija žinojo, ką kunigas daro su juo ir dar vienu vaiku, tačiau į tai nesureagavo, o visą istoriją užgniaužė.

Tik suaugęs kunigo išnaudotas berniukas ryžosi prabilti ir iškėlė bylą kurijai. 2012 metų gruodyje kunigas Zbigniewas R. teismo buvo nuteistas 2 metams kalėjimo. Visgi kunigas iki šiol yra laisvėje. Jis nepasiųstas už grotų esą dėl blogos sveikatos būklės.

Marcinas K., matydamas, jog negali rasti tiesos, nusprendė į
teismą paduoti kuriją ir pareikalauti kompensacijos už padarytą skriaudą. Košalino-Kolobžego kurija visus kaltinimus atmeta.