47 metų Jian Chen (Dzian Čen) prisipažino pernai vasarį nužudžiusi savo buvusį partnerį Jin Xiang Pengą (Dzin Siang Pengą), sugirdžiusi mirtiną raminamųjų vaistų dozę ir jį subadžiusi. Šis nusikaltimas buvo įvykdytas po užsitęsusio ir įnirtingo ginčo dėl pinigų ir jų mažamečio sūnaus.

Jian Chien sakė psichiatrui, kad "kažkas jos viduje" liepė jai sunaikinti "pabaisos ginklą", aiškindama, kad jos buvęs partneris "naudojosi savo peniu moterims ir vaikams skaudinti".

"Žinojau, kad Jing Xiang Pengas naudojasi savo peniu, siekdamas užvaldyti moteris, pridaryti joms vaikų ir naudoti vaikus kaip įrankius spausti iš mūsų pinigus", - Jian Chien žodžiai buvo cituojami teismo nutartyje.

"Kažkas tiesiog paragino mane tai padaryti - neleisti pabaisai nuskriausti daugiau vaikų, - teigė ji. - Prisimenu, kaip nupjoviau dalį jo penio. Nuėjau nuleisti jo į tualetą - nuleisti, kad jis nebegalėtų skaudinti kitų vaikų ir kitų moterų."

Prieš savo išpuolį Jian Chien įdėjo raminamųjų į sriubą, kuria vaišino Jin Xiang Pengą, o vėliau pranešė gelbėjimo tarnyboms, kad "kažkas miršta", taip pat sakė operatoriui: "Aš nužudžiau jį - savo buvusį vaikiną; jis sukčius.".

Moteris pripažino dūrusi peiliu jam į kaklą ir mėginusi nupjauti penį.

Teisėja Monika Schmidt sakė, kad policija rado auką surištomis rankomis ir kojomis, smarkiai kraujuojantį ir kaklo ir tarpkojo. Pasak jos, pastarasis sužalojimas buvo "nemažas bereikalingas žiaurumas".

"Buvo mėginta jį iškastruoti, Jam buvo supjaustyta kairė kirkšnies pusė ir nupjauta oda nuo penio", - pažymėjo M.Schmidt, pridūrusi, kad Jin Xiang Pengas vėliau mirė ligoninėje nuo "didelių sužalojimų".

"Autopsija parodė, kad jis susižeidė gindamasis. Tai rodo, kad auka nebuvo netekusi sąmonės, kai kaltinamoji jam atliko visus šiuos sužalojimus", - sakė teisėja.

M.Schmidt skyrė Jian Chien mažiausią laisvės atėmimo bausmę - trejus metus ir devynis mėnesius, pripažinusi, kad kaltinamoji kentėjo dėl "psichikos sutrikimo, kylančio iš užslėptos ilgalaikės depresijos ligos", kuri "smarkiai paveikė" jos nuovoką.

Skirdama nuosprendį, teisėja taip pat pažymėjo, kad Jian Chien anksti pripažino savo kaltę, gailėjosi ir anksčiau elgėsi nepriekaištingai.

Jian Chien galės būti paleista 2014 metų lapkritį, įskaitant nuo jos suėmimo kalėjime išbūtą laiką.