Anot policijos, pradėjus ikiteisminį tyrimą ir atlikus neviešo pobūdžio veiksmus, Vilniuje, Perkūnkiemyje, sulaikyta moteris, kuri, kaip įtariama, organizavo narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą. Tyrimo metu išimta apie 200 gramų, kaip įtariama psichotropinės medžiagos - amfetamino.

Sulaikius moterį ir tęsiant ikiteisminį tyrimą, paaiškėjo, kad įvykdyti įnkriminuojamą nusikalstamą veiką moteris ryžosi dėl, jos manymu, lengvo ir greito uždarbio. Žinodama, kad vykdo sunkų nusikaltimą, už kurį numatyta ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė, pastaroji pasitelkė net pašalinį asmenį, siekdama palengvinti nusikalstamos veikos darymą, taip tikėdamasi konspiruoti savo vykdomą nusikalstamą veiklą.

Tiriant panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas, pareigūnai pastebi, kad pasitaiko tyrimų, kuomet ankčiau neteisti asmenys ir neturėję net planų įsitraukti į narkotinių medžiagų platinimą, įtakoti pažįstamų asmenų ar net giminių, kurie turėdami aiškų tų asmenų pasitikėjimą, įtikindami, kad viskas bus gerai, įtraukia juos į jau vykdomas nusikalstamas veikas, taip įtrauktiems asmenims sukeldami negrįžtamas pasekmės.

Pagal surinktus duomenis sulaikytajai pareikštas įtarimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1. d., už kurį gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų, tačiau gavus psichotropinių medžiagų specialisto išvadą ir paaiškėjus, kad jų kiekis yra labai didelis, pastarajai grėstų laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ir toliau aktyviai atlieka tyrimo veiksmus, siekiant nustatyti visus prie minėtos nusikalstamos veikos prisidėjusius asmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją