Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskelbė, kad buvusi dainininko Egidijaus Dragūno draugė Simona Vaitulevičiūtė turės būti priverstinai gydoma – teismo medicinos ekspertai ją pripažino nepakaltinama, dėl ko ji smaugdama savo motiną nebesuvokė, ką daro.

27 metų S. Vaitulevičiūtė jau šiuo metu yra prižiūrima medikų – ekspertai nurodė, kad ji net negali atsakinėti į jų klausimus, todėl taip ir nebuvo atvežta į Vilniaus apygardos teismą, kuris nagrinėjo klausimą dėl medicinos priemonių paskyrimo.

Ligoninėje mergina bus laikoma tol, kol pasveiks. Kai medikai nuspręs, kad jų pacientė jau pasveiko ir nekelia pavojaus nei sau, nei aplinkiniams, bus išleista į laisvę.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad S. Vaitulevičiūtės motina buvo nužudyta 2014-ųjų kovo 31-ąją. Sostinės Kalvarijų g. esančiame bute gyvenusi mergina pareigūnams paskambino apie 8.30 val. ir pranešė, kad rado 47 metų savo motinos kūną.

Pareigūnams S. Vaitulevičiūtė teigė, kad jos motina girtavo, o kai vėliau ji rado lavoną, šis jau buvo atšalęs. Tačiau kūną apžiūrėję pareigūnai net neabejojo – moteris buvo pasmaugta, ant jos kaklo matėsi smaugimo žymės.

S. Vaitulevičiūtės elgesys kriminalistams iš karto sukėlė įtarimų – nedelsiant mergina buvo uždaryta į areštinę, o netrukus perduota medikams.

Teismui perduotoje baudžiamojoje byloje prokurorai nukentėjusiuoju yra pripažinę nužudytosios sūnų. Jis bylą prašė nagrinėti jam nedalyvaujant.

Apie savo motiną S. Vaitulevičiūtė yra pasakojusi ir viešame teismo posėdyje, kai buvo nagrinėjama baudžiamoji byla dėl jaunų merginų įtraukimo į prostituciją bei pelnymosi iš jos. Šioje byloje mergina buvo tik liudytoja – ji pareigūnams atskleidė, kaip ilgą laiką užsienyje dirbo prostitute, o pelnu dalijosi su sąvadautojais iš Lietuvos.

„Esu išskirtinė mergina“, – tada sakė S. Vaitulevičiūtė, pažymėjusi, jog per dieną maždaug penkiems klientams suteikdavo seksualines paslaugas. Ji tikino, kad prostitucija užsiėmė Italijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Šveicarijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Austrijoje, Didžioje Britanijoje, Ibisoje (Ispanija). „Visur buvau”, – patikino ji.

S. Vaitulevičiūtė teisme teigė, kad į prostituciją buvo įtraukta dar būdama septyniolikos, kai susidomėjo striptizu. Narkotikus vartojusi mergina taip pat viešai yra prisipažinusi, kad artimai bendravo su dainininku E. Dragūnu.