Naktiniame klube buvusi moters draugė pastebėjo lietuvio veiksmus ir spėjo atimti taurę iš visiškai girtos ir nesiorientuojančios H. Hand. Prokuroro Kieran‘o Brand‘o teigimu, tą vakarą H. Hand šoko visiškai viena ir T. Rasciauskas nusprendė jai palaikyti kompaniją.

H. Hand draugė pastebėjo, jog lietuvis į moters stiklinę paslapčia įmetė baltą „N-Bombos“ tabletę, kurios poveikis panašus į LSD. Draugė nedelsiant atėmė stiklinę, kurią perdavė naktinio klubo personalui, ir paklausė T. Rasciausko, ką jis įmetė. Naktinio klubo personalas iškvietė policiją ir lietuvis buvo suimtas.

Ištyrus tabletę paaiškėjo, kad ji yra 25I-NBOMe narkotikas, turintis stimuliuojamųjų ir haliucinogeninių savybių. Su šio narkotiko vartojimu susijęs didele toksinio apisnuodijimo rizika, galinti pasibaigti mirtimi. Neteisėtoje rinkoje 25I-NBOMe parduodamas kaip LSD.

Lietuvis pripažino, kad turėjo ir pats vartojo šiuos narkotikus. Pasak lietuvį ginusios advokatės, jo sprendimas įmesti į taurę narkotikų buvo spontaniškas ir kvailas, tačiau bylą nagrinėjęs teisėjas nepatikėjo, kad T. Rasciausko poelgis neturėjo slaptų kėslų.