Pirmadienį Skuodo rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį broliams  Stasiui Keriui, gimusiam 1982 m., ir Edmundui Keriui, gimusiam 1988 m. Broliai atkeršijo A. M., gimusiam 1988 m., kuris policijai liudijo apie tai, kad S. Kerys pavogė žoliapjovę.

Bylos duomenimis, broliai A. M. nuvežė į mišką, kur S. Kerys liepė jam nusirengti ir nuogam atsisėsti ant skruzdėlyno. Smurtaujantiems broliams A. M. pakluso.

Vėliau broliai parsivežė nukentėjusįjį pas vieną Skuodo rajono gyventoją, kur jo namuose nukentėjusysis buvo smaugiamas, mušamas, verčiamas pats prisiimti kaltę dėl žoliapjovės vagystės, buvo badomos jo vienos kojos pirštų panagės.

Teismas nustatė, kad nuteistasis S. Kerys nukentėjusiajam padarė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, teismas padarė išvadą, kad S. Kerys, panaudodamas smurtą, neteisėtai atėmė laisvę, grasino nužudyti žmogų, o E. Kerys, panaudodamas smurtą, neteisėtai atėmė laisvę. Tačiau pastarasis kalėjimo išvengė.

S. Keriui teismas paskyrė 1 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, bausmę atliekant pataisos namuose, o E. Kerį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, kaltinamajam ir nukentėjusiajam susitaikius.