Byloje surinkta pakankamai jų kaltės įrodymų – tai liudytojų parodymai, telefoninių pokalbių išklotinės ir kt. Parenkant bausmės rūšį ir dydį atsižvelgta, kad nusikaltimas sunkus, abu kaltinamieji veikė vienodai aktyviai, tačiau yra jauno amžiaus, neteisti, savo kaltę pripažino ir gailisi, sunkinanti aplinkybė, kad veikė bendrininkų grupėje, praneša Vilniaus apygardos teismas.

Primename, jog tarnybos metu, 2014 metų liepos 8 dieną, A. Ulozas ir T. Urbanavičius Vilniuje, Talino g., sustabdė Nerijaus Radvilos vairuojamą automobilį, kaltindami, kad neva jis vairuoja apsvaigęs nuo alkoholio, pareikalavo 800 Lt kyšio, kelias dienas skambino N. Radvilai reikalaudami pinigų, nesurinkus reikiamos sumos sumažino sumą iki 500 Lt, vėliau priėmė 210 Lt. N. Radvilos girtumas nebuvo patikrintas alkotesteriu ir informacija apie šį įvykį nebuvo perduota policijos komisariatui.

Nuosprendį per 20 dienų nuo paskelbimo galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui per Vilniaus apygardos teismą.

A. Ulozas anksčiau buvo nuteistas ir kitoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyboje, tačiau rugsėjo 26 d. Vilniaus apygardos teismas jam priimtą apkaltinamąjį nuosprendį panaikino ir jį dėl kaltinimų išteisino.