Prokuratūra informavo, kad 2022 m. kovo 1 d. nuosprendžiu Vilniaus miesto apylinkės teismas R. Nasyrovą pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu ir skyrė jam galutinę 13 700 eurų baudą.

Bylos duomenimis, 2019 metais vieno Rusijos Federacijos banko akcininkas R. Nasyrovas už kyšį siekė gauti daugkartines Šengeno vizas sau ir savo sūnui.

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, 2023 m. birželio 7 d. nuosprendžiu R. Nasyrovą išteisino kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Su tokiu teismo sprendimu nesutiko ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras ir Lietuvos Aukščiausiajam Teismui pateikė kasacinį skundą.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą kasacine tvarka, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas pagrįstai ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis pripažino įrodymais ir jais vadovavosi.

Galutine ir neskundžiama Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartimi Rusijos pilietis lieka nuteistas dėl prekybos poveikiu ir turės sumokėti pirmosios instancijos teismo jam skirtą baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją