Teismo pranešime skelbiama, kad vyras, turėdamas tikslą viešai niekinti ir skatinti neapykantą prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl seksualinės orientacijos, socialiniame tinkle „Facebook“ po nuotrauka, kurioje užfiksuotas dviejų besibučiuojančių vyrų vaizdas, parašė vulgarių žodžių ir keiksmų grandinės komentarus.

Pagal Lietuvos teismo ekspertizės centro specialisto išvadą, nuotrauką įkėlęs asmuo dėl lytinės orientacijos buvo niekinamas, taip pat tokiu būdu buvo skatinama neapykanta visiems homoseksualams.

Kaltinamasis teisme pripažino kaltę. Jis paaiškino, kad viskas įvyko prieš daug metų, tuo metu buvo jauno amžiaus, todėl ir mąstė kitaip negu dabar.

Nukentėjusysis nurodė, kad jis nuotrauką įkėlė pats iš savo profilio, nuotraukoje du besibučiuojantys vaikinai, vienas iš jų – jis.

Nuotrauką įkėlė, nes tiesiog norėjo pasidalinti akimirka, be jokių kitų intencijų, nesitikėjo, kad nuotrauka kažką suerzins ir sulauks neigiamų komentarų.

Taip pat nukentėjusysis pareiškė civilinį ieškinį, kuriuo prašė priteisti 500 eurų neturtinės žalos ir 500 eurų bylinėjimosi išlaidų iš kaltinamojo, kadangi šis dėl viešo neapykantos komentaro patyrė neturtinę žalą.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamasis padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą, nukreiptą prieš asmens lygiateisiškumą ir sąžinės laisvę.

Iki šio nusikaltimo padarymo kaltinamasis nebuvo teistas. Nusikaltimą padarė būdamas 16-os metų. Vyrui skirta 376,5 eurų baudą. Taip pat iš dalies patenkintas nukentėjusiojo civilinis ieškinys, jam priteista 300 eurų neturtinei žalai atlyginti bei 500 eurų atstovavimo išlaidoms atlyginti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją