Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo. Įtariama, kad šie Klaipėdos apskrities gyventojai pardavinėjo ne tik tradicinius kvaišalus, bet ir naujas psichoaktyvias medžiagas.

Baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta, patraukti aštuoni jaunuoliai. Kaltinimai dėl kvaišalų platinimo pareikšti trims asmenims.

Keturi vaikinai kaltinami neteisėtai disponavę narkotikais be tikslo juos platinti. Dar vienas ikiteisminis tyrimas vieno sulaikyto vaikino atžvilgiu užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

Kratų pas įtariamuosius metu teisėsaugininkai rado kanapių, psichotropinių medžiagų (amfetamino ir etilono) bei iki šiol neteisėtoje apyvartoje retai aptinkamų sintetinių narkotikų (pentedrono, AB-PINACOS).

Įtariama, kad kanapės buvo platinamos Klaipėdoje, Palangoje bei Kretingoje, nauji sintetiniai kvaišalai – uostamiestyje.

Įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Vaikinai yra 19-26 metų, keturi iš jų – Klaipėdos miesto, keturi – Kretingos rajono gyventojai. Klaipėdiečiai anksčiau teisti.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.