Automobilio „Audi A6“ vairuotojas Karolis R., gim. 1991 m., važiavo į darbą. jam nustatytas lengvas girtumas – 0.75 prom. alkoholio. Išvakarėse gėrė alaus, ir labai dėl to gailėjosi.

Antras sustabdytas neblaivus vairuotojas išvakarėse gėrė ne alų. Jis gėrė viskį. Automobilio „Mitsubischi Galant“ vairuotojui Tadui T., gim. 1992 m., taip pat nustatytas lengvas girtumas – 0.63 prom. Vaikinas važiavo į Palangos oro uostą su reikalais.

 Tylos siena nepadėjo – išdavė bendraklasė

Prieš aštuntą valandą ryto, kitoje miesto pusėje, Rimkuose, kur taip pat dažnai vykdomi policijos reidai, į dislokacijos vietą Dituvos turguje važiavo patrulių ekipažas ir pamatė griovyje sudužusį automobilį „Mazda 323F“. Keleivės vietoje sėdėjo amą praradusi moteris, o šalia jos stovėjo neblaivus vyriškis ir kažką šnabždėjo jai į ausį.

Abu ekipažo nariai buvo stipriai neblaivūs. Įtariamas vairuotojas, Rusijos pilietis, dokumentus pateikti atsisakė, tikrintis girtumą atsisakė. Atsisakė ir paaiškinti avarijos aplinkybes.

Automobilio savininkė Svetlana K., gim. 1971 m., policijos patruliams nurodė, kad automobilį iki avarijos vairavo jos bendraklasis, kuris dabar nesiteikia kalbėtis su pareigūnais. Svetlana dėl patirtų sumušimų išvežta į ligoninę. Jos klasės draugas išvežtas blaivytis į policijos komisariatą. Prieš jam pradedant snausti, pareigūnai visgi įkalbėjo vyrą pasitikrinti alkoholio matuokliu, kuris parodė 1.40 prom. alkoholio. Iš griovio ištraukto automobilio salone, tarp sėdynės ir porankio, rastas užkištas degtinės butelis.

Staigmena emigrantui

Devintą valandą ryto kelių policijos pajėgos nuvyko į tarptautinę perkėlą, kur pasitiko keltą grįžusi iš Švedijos. Vilkikų vairuotojai buvo tvarkingi, blaivūs ir susikaupę, o štai automobilio „BMW 745“ vairuotojas, Birštono gyventojas Andrius R., gim. 1976 m., nesitikėjo, kad sugrįžus po metų gimtajame krante jį pasitiks gausios policijos pajėgos. Vaikinas, dirbantis Norvegijoje, buvo pasiilgęs lietuviško alaus. Laivo bare per naktį išgėrė šešis bokalus alaus. Jam nustatytas lengvas – 0,49 prom. girtumas.

Kokia Lietuvoje leistina alkoholio norma vairuojančiajam, jaunas vyras teigę nežinojęs (0.40 prom.), ir kadangi kitą penktadienį jis turi išvykti atgal į Norvegiją, teismo posėdis paskirtas skubos tvarka.

Po reido Tarptautinėje perkėloje, kelių policijos būriai patraukė į Žemaitiją. Kretingos rajone, Darbėnuose, sustabdyti du neblaivūs dviratininkai. Tėvui, ant dviračio rėmo vežusiam mažametį sūnų nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1. 65 prom. alkoholio, o kitas svyruonėlis, bandęs „nepastebėti“ jį stabdančios pareigūnės, pripūtė daugiau - 2. 43 prom. alkoholio.

Vyrai teisinosi, kad jų paprašė nuvažiuoti nupirkti alaus.