Bylos duomenimis, Klaipėdoje gyvenantys 30 m. Ukrainos pilietė ir 48 m. vyras sumanė pasipelnyti iš prostitucijos.

Bendrininkai susitarė, kad nusipirks merginą ir išnaudos ją prostitucijai. Šiam planui įgyvendinti jie sutarė su trečiąja bylos kaltinamąja, 23 m. tame pačiame mieste gyvenančia Ukrainos piliete, jog ši suras merginą, kuri teiks seksualines paslaugas. Už tai jai pažadėtas 200 eurų užmokestis.

Nukentėjusioji mergina į Lietuvą atviliota pažadėjus pelningą administratorės-barmenės darbą. Vėliau, pasinaudoję atvykusios moters pažeidžiamumu dėl jos sunkios materialinės padėties, kaltinamieji nurodė jai, kad ši privalės teikti seksualines paslaugas.

Konstatuota, kad byloje nukentėjusiąja pripažinta užsienio pilietė prostitucijai buvo išnaudojama 2022 m. spalio–lapkričio mėnesiais.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Teismas sutiko su valstybinį kaltinimą palaikiusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro R. Ušinsko pozicija ir visus tris asmenis pripažino kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikaltimų.

Klaipėdos apygardos teismo sausio 18 dieną paskelbtu nuosprendžiu Ukrainos pilietei ir klaipėdiečiui paskirtos atitinkamai trejų metų ir šešių mėnesių bei dvejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

Iš jų bendrai konfiskuota beveik 14 tūkst. eurų grynųjų pinigų, gautų iš nusikalstamos veikos. Teismo sprendimu, trečiajai bylos kaltinamajai paskirta dviejų metų laisvės apribojimo bausmė. Per laisvės apribojimo bausmės laiką ji įpareigota neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją