VSAT informavo, kad kontrolės metu paaiškėjo, kad jos turėti asmens dokumentai yra nepriekaištingi, tačiau pateiktas neva jai išduotas ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas sukėlė abejonių.

Dokumentą VSAT pareigūnai ištyrė itin atidžiai. Jame pasigedo mikroteksto ir optiškai kintančių dažų, konstatavo, kad holograminė plėvelė ir UV apsauga – imituoti. Tai leido padaryti prielaidą, kad dokumentas – padirbtas (visiška klastotė). Beje, netikrame vairuotojo pažymėjime nurodytas itin ilgas galiojimo terminas – net 30 metų.

Pasieniečiai ukrainietę sulaikė ir pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį organizuoja ir kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta arešto bausmė arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos vairuotoja atsidūrė areštinėje, o automobilį „Toyota Prius“ pasieniečiai perdavė kartu vykusiam ukrainietės sutuoktiniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją