Policija informuoja, kad jaunuoliai buvo sulaikyti spalio 29 d. Jie pristatyti į policijos įstaigą, apklausti, o vėliau perduoti tėvams. Išsiaiškinta, kad stiklus jaunuoliai daužė su trinkelėmis. Jos buvo surastos įvykio vietoje.

Priminsime, kad spalio 28 d. apie 18 val. Ukmergės rajono policijos komisariato operatyvinės grupės pareigūnas tarnybiniu policijos automobiliu „Mitsubichi Pajero“ buvo išvykęs aiškintis įvykio aplinkybių. Po valandos sugrįžęs rado automobilio, kuris buvo paliktas prie namo, Kauno g., išdaužtą priekinį stiklą. Taip pat buvo bandyta išdaužti dešinės pusės šoninius stiklus.

Automobilis yra draustas KASKO draudimu, todėl policija nuostolių nepatyrė. Draudimo bendrovei padarytą žalą turės atlyginti nepilnamečių tėvai.

Policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 1 d.).

Automobilio stiklus išdaužę jaunuoliai policijai yra gerai žinomi. Vienas jų teistas ir lapkritį išvyks į vaikų socializacijos centrą. Antrasis nepilnametis yra įtariamasis keliose plėšimo bylose.

Policijos pareigūnai yra nustatę daugiau nei dvi dešimtis linkusių nusikalsti nepilnamečių. Pastaruoju metu jie buvo stebimi, pareigūnai lankydavo jaunuolius namuose, į juos buvo atkreipiamas dėmesys ir patruliuojant mieste.