Suveikus priešgaisrinei signalizacijai, iš prekybos centro nedelsiant buvo evakuoti 68 tuomet buvę pirkėjai ir septyniolika darbuotojų. Atvykus pirmiesiems trims gelbėtojų ekipažams paaiškėjo, jog gaisro židinys - pastato išorėje. Degė pamatų apšiltinimo medžiaga polistirolas.

Nors gaisro židinys ir buvo pastato išorėje, tačiau dūmų kvapas buvo jaučiamas ir prekybos salėje. Netrukus pradėjo kaukti signalizacija, vilkmerge.lt pasakojo tuomet prekybos centre buvęs pirkėjas.
Kadangi smilko nedidelis apšiltinimo medžiagos plotas, ugniagesiai gelbėtojai atšaukė iš rajono kaimų vykstančių trijų ugniagesių komandų ekipažus.

Prekybos centro vadovybė, suveikus signalizacijai, reagavo tinkamai. Atvykus ugniagesiams, nei žmonių, nei personalo prekybos centre jau nebuvo, vilkmerge.lt sakė Vilniaus APGV Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas.

Įtariama, jog gaisras kilo ne dėl techninio gedimo, o dėl to, jog apšiltinimo medžiaga buvo padegta arba užsidegė dėl neatsargaus žmonių elgesio.

Kaip vilkmerge.lt informavo Vilniaus apskrities VPK Ukmergės raj. Policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis, šiuo metu pareigūnai renka informaciją ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kilusio gaisro prekybos centre. 

Ugniagesių duomenimis, lietvamzdyje degė popieriai.

Kaip DELFI sakė „Maximos“ Komunikacijos vadovė Renata Saulytė, grupelę jaunuolių, padegusių popierių lietvamzdyje,nufilmavo parduotuvės vaizdo kameros.

„Medžiagoje matosi grupelė paauglių, kurie padegė popierių. Tai ne pirmas atvejis, kaip vykdomi chuliganiški išpuoliai prieš „Maximos“ parduotuves. Dėl kilusio gaiso operatyviai buvo evakuoti žmonės, per gaisrą niekas nenukentėjo“ - sakė R. Saulytė.

Anot R. Saulytės, tyrimui reikalinga filmuota medžiaga visuomet perduodama policijai.