Policijos pareigūnai informuoja, kad apie 9 val. 45 min. Anykščių g. gyvenanti ukmergiškė, sulaukusi jau 103 metų, buvo išėjusi parsinešti pieno.

Grįžtant laiptinėje ją pasitiko nepažįstama moteris, kuri pasisiūlė padėti panešti nešulį bei sakė turinti kartu aptarti reikalus. Užėjus į butą, nepažįstamoji apsižvalgė, o paskui pareiškė, kad senolė yra permokėjusi 100 litų už komunalines buto paslaugas.

Ji močiutei davę 200 litų kupiūrą ir paprašė grąžinti 100 litų. Šeimininkė pasiėmė iš spintos piniginę, padavė viešniai 100 litų. Tuomet ši dar paprašė asmens paso. Kol senutė ieškojo, moteris, pasakiusi, kad tuoj sugrįš, išėjo iš buto. Senolė netrukus pasigedo savo piniginės, kurioje buvo 3 550 litų.

Dėl vagystės Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas. Tai antra panašaus pobūdžio vagystė įvykdyta Ukmergės rajone šiais metais.

Policija prašo gyventojų, ypač kaimynų, pagalbos. Jeigu turite apie šį įvykį žinių ar lapkričio 10 d. rytą Anykščių gatvėje matėte įtartiną moterį, prašome nedelsiant skambinti į policiją telefonu (8 340) 60 417 arba mobiliuoju telefonu 8 686 49887 Kriminalinės policijos skyriaus viršininkei Ingai Malinauskienei.

Bet kokia gyventojų suteikta informacija gali būti naudinga tyrimui.