Naktį iš šeštadienio į sekmadienį apie 2.20 val. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą iš pravažiuojančio asmens, kad Kintuose (Šilutės r.) kilęs didelis gaisras. Nuo miestelio ugniagesių posto iki gaisravietės vos keli šimtai metrų. Atvykęs jų ekipažas rado privačioje aptvertoje teritorijoje, viduryje lauko, degančius šiaudų rulonus. Didelė stirta degė atvira liepsna.

Įtarus padegimą ir tai patvirtinus patiems savininkams, buvo iškviesti policijos pareigūnai. Suradus vietą, per kur galėjo būti patekta į teritoriją, buvo pasitelktas pasieniečių kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus buvo aptikyi pėdsakai, vedantys nuo tvoros link gaisravietės. Policijos pareigūnai tęsia įtariamųjų paieškas.

Pirmąjį padegėjo smūgį ūkininkai patyrė pernai lapkričio 4 dieną. Tuomet paryčiais Paurų kaime užsidegė didžiulė daržinė, prikimšta šiaudų. Sudegė apie 500 rulonų, kuriais ūkininkas tikėjose kūrenti specialia krosnimi savo šiltnamius. Patirtą per 100 tūkst. litų nuostolio.

Lyg to būtų negana, po trijų dienų paryčiais toje pačioje teritorijoje, šalia fermos padegti šieno rulonai. Sunaikinta 50 vnt. arklių kaimenei skirto pašaro. Tuomet padegėjo surasti nepavyko.

Tačiau šįkart policijai pavyko surasti įtariamąjį - sekmadienį į areštinę uždarytas A. K. (gim. 1966 m.).