Nustatyta, jog 277 bylų (iš 384) atvejais, bylos buvo gana prastai tiriamos, o net 38 bylos buvo atnaujintos dėl išliekančių tikėtinų grėsmių vaikams.

Tarp prastai tirtų bylų pavyzdžių galima paminėti atvejį, kai paauglė pranešė, jog ją užpuolė 30 m. vyras, su kuriuo ji susipažino internete, tačiau kai ji pranešė policijai, užtruko net 17 dienų, kol šios bylos tyrimui buvo paskirtas pareigūnas.

Taip pat Londono policija išvis nepradėjo tyrimo po to, kai vienos 13 m. mergaitės artimieji kreipėsi į policiją, nes įtarė, jog mergaitė yra seksualiai išnaudojama (įtarimai kilo pamačius mergaitės žinutės „Facebook“).

Pasak HMIC, Londono policijoje trūksta vadovaujančių asmenų, kurie užsiimtų vaikų teisių apsauga. Šiuo metu nei vienas konkretus Londono policijos pareigūnas nėra atsakingas už vaikų teisių apsaugą, nors Londono policijoje dirba 1 300 asmenų, kurie užsiima pažeidžiamų ir jaunų žmonių apsauga, tačiau tarp šių policijos darbuotojų trūksta koordinacijos.

Londono policija pareiškė, jog vaikų teisių apsauga yra prioritetinis klausimas ir atsiprašė už savo veiklos trūkumus, kuriuos pažadėjo ištaisyti, tačiau kartu akcentavo, jog vaikų teisių apsauga yra kompleksinis klausimas, apimantis socialines problemas, kurių negali išspręsti vien tik policija.

Nepaisant to, jog Londono policijos pajėgos yra didžiausios šalyje, seksualinių nusikaltimų prieš vaikus bylos yra gana prastai tiriamos ir dėl atskirtų duomenų bazių, kuriose kaupiami duomenys apie nusikaltimų aukas ir nusikaltėlius. Atskirų duomenų bazių duomenimis skirtingų Londono rajonų policija nesidalina tarpusavyje. Taip pat Londono policija daugiau dėmesio skyrė įsilaužimams į namus, vagystėms, smurtiniams ir kitiems panašiems nusikaltimams, o seksualiniai nusikaltimai prieš vaikus būdavo tiriami paskutiniai.

Su HMIC ataskaita susipažinęs Londono meras Sadiqas Khanas pareiškė, jog ketina sustiprinti Londono policiją ir įsteigti nepriklausomą ekspertų grupę, kuri užsiimtų vaikų teisių apsauga.