Griežto papeikimo sulaukęs pareigūnas vos paprašytas parašė pasiaiškinimą dėl nesėkmingai vykusios V. Lelešiaus paieškos. Anot Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotojos Ingridos Žūkaitės, tiriant jo veiksmus išsiaiškinta, kad ne viskas buvo padaryta tinkamai, tačiau negalima teigti, kad pareigūnas nedarė nieko, todėl ir nuspręsta nesiūlyti atleisti iš darbo.

Nubaustas pareigūnas, anot I. Žūkaitės, priklauso Kauno apskrities policijos darbuotojų profesinei sąjungai. Su tyrimo medžiaga buvo supažindinti ir profsąjungos atstovai, kurie nelabai patenkinti atliktu tyrimu.

V. Lelešiaus paieškose pasigesta Kazlų Rūdos pareigūnų

„Mes nesprendžiame, ar pareigūnas tinkamai ieškojo V. Lelešiaus ar ne, tačiau turime priekaištų tyrėjams – negalima atliekant tyrimą dėl pažeidimo tyrėjams patiems daryti pažeidimus, – DELFI sakė profsąjungos pirmininkas Algimantas Laukaitis. – Iš Prienų kasdien privažinėti į Kazlų Rūdą ir vykdyti paiešką sudėtinga. Žmonės kalbėjo, kad V. Lelešių matė laisvai vaikščiojantį po miestelį ne vieną dieną. Kur tada buvo Kazlų Rūdos pareigūnai? Negi jie nematė V. Lelešiaus? Šito mes pasigedome atliktame tyrime“.

A. Laukaitis sakė, kad profsąjungą domina ir tyrimo dalis – kur tuo metu buvo vadovas ir ar sudarė tinkamas sąlygas tinkamai atlikti paiešką pareigūnai, kuris sulaukė bausmės.

„Susidaro įspūdis, kad reikėjo rasti iešmininką ir rado“, – sakė profsąjungos pirmininkas.

Kaip paieškoje dirbo antras pareigūnas, turi paaiškėti per savaitę

Antras pareigūnas, kuris tuo metu laikinai vadovavo asmenų paiešką vykdantiems kolegoms, ilgą laiką sirgo, po to vyras atostogavo. Dėl ligos ir atostogų tyrimas dėl jo veiksmų vis dar nebaigtas, tačiau I. Žukaitė sako, kad nuo pirmadienio per penkias darbo dienas turėtų pagaliau sulaukti jo paaiškinimo.

Pareigūnų interesus ginančios profsąjungos atstovas sako, kad atsakomybę prisiimti būtina, jei yra padarytas pažeidimas ar netinkamai atliktas darbas. Tačiau jis žada siūlyti policijos pareigūnams pasigilinti į tyrimą dar kartą, arba prosąjungai pateikti daugiau medžiagos apie tyrimą, nes kilo ne vienas klausimas apie paieškos aplinkybes.

DELFI primena, kad R. Kazlauskaitę pražudęs V. Lelešius nuo Prienų pareigūnų paspruko kovo 18 d. Tuomet jis buvo nuvežtas į Kazlų Rūdoje esančius jo motinos namus, kai pareigūnų paprašė užsukti paimti jam esą reikalingų vaistų.

Po avarijos gegužės 30 d. jis vėl atsidūrė pareigūnų rankose. Birželį, naktį iš 23 d. į 24 d., jis mirė Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, kur buvo gydomas kelias dienas. Iki tol po merginos gyvybę nusinešusios avarijos jis buvo gydomas Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.