Nuo Prienų pareigūnų A. Lelešius spruko kovo mėnesį. Iki gegužės 30 d. vyras mėgavosi laisve, žuvusios merginos artimųjų žiniomis, iki tragiškos avarijos, vyrą matė žmonės ir parduotuvėje, ir degalinėje, tačiau Prienų pareigūnų prie jo namų tomis dienomis nematė.

Alytaus pareigūnams pradėjus tyrimą dėl pražūtingo eismo įvykio ir Prienų pareigūnų veiksmų, kodėl pasprukusį nuteistąjį matė jo kaimynai, bet ne policija, vienas galimai netinkamai pareigas atlikęs Prienų policininkas birželio 10 d. pateikė nedarbingumo lapelį, kurį iš karto po Joninių dar pratęsė.

Dažniausiai tokiais atvejais tyrimas sustabdomas iki ligos pabaigos, tačiau tyrėja į visuomenę sukrėtusią avariją ir nusikaltėlio pabėgimo aplinkybes nusprendė žiūrėti principingai.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Vija Kudzienė portalui DELFI sakė, kad tyrėja siekia užkirsti kelią galimam tyrimo vilkinimui ir nori kuo greičiau išsiaiškinti visas įvykių aplinkybes.

Kas kaltas dėl paleisto kalinio planuojama atsakyti gal net šią savaitę.

Rūtos Kazlauskaitės gyvybė užgeso gegužės 30 d., kai ji automobiliu „Mercedes-Benz“ iš kapinių grįžinėjo į namus. Už grotų jau turėjusio sėdėti V. Lelešiaus „Mercedes-Benz A 190“ rėžėsi į abiturientės vairuojamą automobilį, kuriuo mergina važiavo su savo močiute. Garbaus amžiaus moteris taip pat buvo sužalota per avariją.

Nukentėjo ir avariją sukėlęs V. Lelešius, kuris mirė pirmadienio (birželio 24 d.) naktį apie 4.30 val.

Merginos motina anksčiau išskirtiniame interviu DELFI pasakojo, kad ji ir dar keli žmonės atbėgo iki nelaimės vietos ir matė, kaip duktė dar kvėpavo. Kol Rūtą iš automobilio išlaisvino ugniagesiai ir perdavė medikams, mergina gyveno paskutines akimirkas.

Medikai vos pajudėję į ligoninę staiga sustojo ir pranešė: „viskas“.

V. Lelešių Lietuvos Aukščiausiasis Teismas dar sausio mėnesį pasiuntė į pataisos namus, nes jis suviliojo turtingo verslininko dukrą ir sugebėjo įtikinti atiduoti jam 85 tūkst. litų. Bylos duomenimis, vyras pažadėjo pinigus grąžinti ir dar pridėti 15 tūkst. Lt.