Tai jis šeštadienį patvirtino, bet vietos politikas plačiau atskleisti naktinio incidento Šilutės uoste istoriją, dėl kurios jam gresia baudžiamoji atsakomybė, nedrįso, rašo lrytas.lt.

„Naktį iš balandžio 30-osios į gegužės 1-ąją mane nepažįstamas žmogus bandė nuskandinti, o po pusantros paros tas pats vyras atėjo į tą patį Šilutės uostą norėdamas pasiaiškinti dėl savo smurto. Gal jis tikėjosi užglaistyti įvykį, bet pasakiau, kad į jokias kalbas su juo nesileisiu, tegul viską vertina teismas“,- kalbėjo vilnietis Darius Mieželis.

D. Mieželį ir jo draugę Renatą pramoginių laivų prieplaukoje įžeidė ir traumavo kelių girtų vyrų kompanija, į uosto akvatoriją, kaip rodo kameros, iš Šyšos upės apie pusę dvyliktos nakties įskriejusi galingu pramoginiu kateriu.

S.Stankevičius savo įmonės „Neringos kelias“ kateriu balandžio 30-ąją iš uosto išplaukė ir į jį naktį grįžo su penkių žmonių kompanija.

„Mačiau, kaip vieną jų nešte iš laivo svirduliuojantys bičiuliai iškėlė. Buvo aišku, kad girtų vyrų kompanija prie vandens ne tik sau, bet ir aplinkiniams kelia pavojų. Todėl nuėjau iki kito krantinės galo, kur šis laivas sustojo, ir kapitonui pasakiau pastabą - kad nepažeidinėtų taisyklių, kuriomis greitis yra ribojamas. Bet vietoj atsiprašymo išgirdau atkirtį: „Ar žinai, kas aš toks, kaip drįsti?“, - negalėjo šilutiškio kapitono įžūlumu atsistebėti tarptautinės klasės futbolo teisėjas Darius Mieželis.

D.Mieželis, pabandęs sutramdyti chuliganiškai besielgiantį laivavedį, netrukus atsidūrė vandenyje. Jį, jau apsisukusį grįžti į savo laivą, iš už nugaros nuvertė į vandenį žemyn galva, išnirusį stūmė atgal į vandenį.

Į pagalbą atbėgusi D. Mieželio draugė Renata buvo stumdoma į šalį ir padėti skandinamam žmogui galėjo tik su apsaugininkų pagalba. Buvo iškviesta policija, greitoji, neapsieita be raminamųjų.

Tuo metu Šilutės darbiečių lyderio S.Stankevičiaus ir jo sėbrų pėdos uoste jau buvo ataušusios.

„Mes nebėgome, vengdami policijos, o per vartelius ramiai patraukėme namo. Dėl incidento su Dariumi aš nekaltas, tą naktį nebuvau girtas, jo nustumdžiau į vandenį, nežinau kas tai darė, buvau vairinėje, ruošiau laivą švartavimui, nemačiau“, - „Lietuvos rytui“ savo kaltę neigė Šilutės darbiečių vedlys. Jis neatskleidė su kuo iškylavo.