Tačiau prieš tai apgavikas paprašė įnešti indėlį, rašo dienraštis „Fakt“.

Pasak Valerijano M., svečias, kuris prie atlapo buvo prisisegęs Balstogės savivaldybės darbuotojo pažymėjimą, paprašė jo patikrinti santaupas ir įnešti tam tikrą sumą pinigų kaip užstatą.

Matydamas kur žmogus laiko santaupas, svečias šeimininkui liepė šventiškai apsirengti ir eiti kartu į miestą atsiimti pinigų iš ES kasos.

Tuo metu, kai senolis persirenginėjo, sukčius pasiėmė visas senolio santaupas ir brangenybes.

„Kai išėjau iš vonios, netikras valdininkas pasakė, kad dabar eina pas kaimyną. Išėjo ir daugiau nepasirodė“, – policijai sakė apvogtas žmogus.

Pasak Palenkės vaivadijos policijos atstovo Kamilio Sorko, senolis prarado visas savo santaupas – apie 20 tūkst. zlotų. Policija turi apgaviko žodinį portretą, tačiau mano, jog tai atvykėlis.

„Lenkijoje siautėja gastroliuojančios apgavikų grupės, kurios, vietinių nusikaltėlių padedamos, „medžioja“ vyresnio amžiaus žmones ir išvilioja jų pinigus, o po to, pasidaliję grobiu su vietos kriminaliniu pasauliu, dingsta iš miesto. Neužmirškime, kad apgavikai yra protingi, o jų pasakojimai būna labai įvairūs, nes jų fantazija neturi ribų“, – perspėja Balstogės policininkai.