Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnų tirtoje byloje kaltinimai turto pasisavinimu pareikšti 35-erių mažeikiškiui, kuris anksčiau teistas už nusikaltimus, susijusius su sukčiavimu ir dokumentų klastojimu.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, dirbęs prekių pirkimo specialistu vienoje Mažeikių bendrovėje, užsiimančioje statybos darbais, sugalvojo būdą, kaip gauti pinigų įmonės vardu perkant prekes ir jas parduodant kitiems asmenims.

Surinkta įrodymų, kad šių metų kovo – gegužės mėnesiais vyras bendrovės vardu, manoma, iš tiekėjų pirko du kieto kuro katilus, akmens vatą, mūro blokų, plokščiųir kitų prekių, kurių vertė – beveik 6 tūkstančiai eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad uždarajai akcinei bendrovei būdavo išrašomos sąskaitos faktūros už įsigytas prekes, įmonė apmokėdavo sąskaitas, o kaltinamasis, buvęs darbuotojas, visas šias įgytas prekes parduodavo tretiesiems asmenims. Pinigų už parduotas prekes pastarasis į bendrovės sąskaitą neįnešdavo. Minėtas prekes pagal skelbimus įsigijo žmonės iš įvairių vietovių – Panevėžio rajono, Kelmės rajono, Šiaulių ir Mažeikių miestų. Kaltinamasis kaltės nepripažįsta.

Šioje byloje uždaroji akcinė bendrovė pateikė civilinį ieškinį dėl 5840,96 eurų turtinės žalos atlyginimo.

Baudžiamasis kodeksas už turto pasisavinimą numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

Byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją