Baudžiamąją bylą turėjusi nagrinėti teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė pritarė valstybinį kaltinimą palaikančio prokuroro Valdo Uždanavičiaus pozicijai ir be pateisinamos priežasties į iš anksto suplanuotą posėdį neatvykusį 53 metų R. Urboną nurodė atvesdinti policijos pareigūnams.

Teismas pažymėjo, kad kino prodiuseriui šaukimai į posėdį buvo siųsti net tris kartus, tačiau jis dokumentų taip ir neatsiėmė. Pasak teisėjos, kaltinamasis privalo domėtis teismui perduota baudžiamąja byla, todėl neatvykimas į pirmąjį posėdį laikomas nepateisinamu.

Į posėdį taip pat neatvyko R. Urbono advokatė Ingrida Jurgelevičienė – jai teismas skyrė 5 MLG dydžio (650 Lt) baudą.

Bendrovės „Baltijos filmų grupė“ direktorių ir akcininką R. Urboną prokurorai kaltina ne tik turto iššvaistymu, bet ir skolininko nesąžiningumu, kai jis esą priėmė kai kuriems kreditoriams nepalankius sprendimus.

Šiuo metu R. Urbono vadovautai bendrovei pradėta bankroto procedūra.

Bylos duomenimis, įtariama, kad R. Urbonas galėjo iššvaistyti apie 70 tūkst. Lt dar 2008-aisiais.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2010-aisiais, kai į pareigūnus kreipėsi Vokietijos bendrovė „Cinema-Mobil GmbH“. Ji šioje byloje yra pareiškusi daugiau kaip 30 tūkst. Lt ieškinį.

Tyrimo metu R. Urbonas pripažino, kad jo vadovaujama bendrovė išgyveno sunkius laikus, tačiau tai esą nutiko dėl to, jog Vyriausybė neįvykdė pažado ir jo prodiusuojamam filmui „Dievų miškas“ neskyrė žadėtos paramos.

R. Urbonas iš banko buvo paėmęs milijoninę paskolą, nes esą Vyriausybė buvo pažadėjusi paremti šio filmo pastatymą.

2005-aisiais apie 3,5 mln. litų kainavęs „Dievų miškas“ tapo žiūrimiausiu lietuvišku filmu. Lietuvos fondai ir Vyriausybė jam skyrė 310 tūkst. litų. Kitas lėšas skyrė Didžiosios Britanijos vyriausybės fondas ir privatūs Estijos investuotojai.

Kino juosta teatruose surinko 640 tūkst. litų, tačiau „Baltijos filmų grupė“ gavo tik 125 tūkst. Lt, nes kiti pinigai atiteko filmo platintojams.