Atnaujinta 18.25: URM sekmadienio vakarą išplatintame pranešime rašo, kad per tragišką avariją Turkijoje žuvo trys lietuviai, trys sužeisti.

„Šiandien Antalijos regione, Manavgato rajone, atsitiko nelaimė per ekskursiją džipu. Transporto priemonei nukritus nuo skardžio, pirminiais duomenimis, žuvo trys lietuviai, dar trys sužeisti. Užsienio reikalų ministerija reiškia gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir artimiesiems. Turkijos ambasada laukia oficialios informacijos apie įvykį ir šiandien į Antalijos regioną siunčia Lietuvos konsulą“, - rašoma pranešime.

Naujienų portalo 15min šaltinių žiniomis, į tris automobilius ištikusį incidentą pateko turistai iš Tauragės. Nelaimės metu žuvo 1969 metais gimęs Arvydas Remeika, jo žmona sužeista. Žuvo ir 1981 metai gimusi Inga Kandrotienė su šešerių metų sūnumi. Jos vyras ir trylikametis sūnus išgabenti į ligoninę.

Vietos spauda rašo, kad tarp 9 sužeistųjų taip pat yra lietuvių. Nelaimė įvyko per išvyką džipais, vairuotojui nesuvaldžius automobilio siauro ir pavojingo kalnų kelio ruože. Turkijos institucijos kol kas neidentifikavo lietuvių tapatybės. Manoma jog turistai pasinaudojo gatvės turizmo agentūrų paslaugomis, todėl tapatybės nustatymas gali užtrukti.

Informacija apie tragišką įvykį keitėsi, vis buvo tikslinama. Iš pradžių buvo pranešta, kad Turkijos Antalijos regione žuvo trys lietuviai, dar dviejų ieškoma - BNS patvirtino Užsienio reikalų ministerijos atstovas Kęstutis Vaškelevičius. „Galime patvirtinti, kad preliminariais duomenimis, Antalijos regione trys žuvo, dviejų ieškoma“, – BNS sekmadienį sakė K.Vaškelevičius.

Netrukus LRT tikslino, kad žuvo visi penki lietuviai. Vėliau ši informacija buvo paneigta.

Vietinis vairuotojas nesuvaldė automobilio ir krito į 15 metrų užtvanką ant Managvato upės. Nelaimė nutiko, važinėjantis džipais kalnuotoje Manavgato upės užtvankos teritorijoje, Antalijos regione. Šioje vietovėje keliai itin siauri. Džipo vairuotojas nesuvaldė automobilio staigiame posūkyje ir nuskriejo nuo 15 metrų aukščio skardžio tiesiai į užtvanką.

Vairuotojas su gidės ir kitų kolegų pagalba stengėsi išgelbėti kiek įmanoma automobilyje esančių turistų. Išgelbėti asmenys buvo nugabenti į artimiausias ligones. Iš Antalijos atvykusios specialiosios tarnybos po paieškų rado ir dingusiais laikytų turistų kūnus.

Managvato upės užtvanka