Apgaulę pastebėjusi keturiasdešimt ketverių metų moteris į policiją kreipėsi antradienį apie 15 val. „Sekundės“ kalbinta nukentėjusioji pasakojo, kad atvykėlės prisistatė esančios iš Kazachstano ir paprašė parduoti medaus.

„Jos atvyko apie 11 valandą, sakė norinčios nusipirkti medaus, kuriuo mes prekiaujame. Vėliau teigė, kad važiuoja į Vokietiją ir vežasi daug aukso – esą su juo gali užstrigti prie sienos. Paprašė, kad dalį auksinių žiedų paimčiau ir kaip užstatą už juos duočiau pinigų“, – tvirtino pašnekovė.

Tarsi užhipnotizavo

Velžietės teigimu, apgavikės paliktus pusantro kilogramo sveriančius žiedus įvertino penkiasdešimčia tūkstančių litų.

„Sakė, kad paima tik dalį pinigų, o sekmadienį žadėjo sugrįžti, tuomet juos grąžinti ir atsiimti žiedus. Pati juos pasvėriau, buvo ir etiketės su nurodyta praba – užrašyta, jog dar senais laikais jie pirkti Leningrade. Ir ant pačių žiedų matėsi prabos ženklas, tačiau gerai neįžiūrėjau, kas užrašyta, reikėjo didinamojo stiklo“, – pasakojo moteris.

Moteris teigė buvusi tiesiog užhipnotizuota – tik vėliau, kai neprašytos viešnios uždarė duris, ji atsitokėjusi. „Sūnus buvo išvykęs – jei kartu būtų buvęs, gal nebūtų manęs jos taip paveikusios. Kai sūnus grįžo, daviau žiedą, kad nuvežtų parodyti juvelyrui. Tuomet išsiaiškinome, kad auksas netikras, ir kreipėmės į policiją“, – tikino pašnekovė.

Nukentėjusioji teigė apgavikes mačiusi pirmą kartą, o po įvykio klausinėjusi ir kaimynų, tačiau šie tvirtino apibūdintų moterų nepažįstantys.

Sudarė fotorobotus

Policijos pareigūnai gyventojus įspėja būti budrius ir prašo pranešti pastebėjus moteris, galėjusias apgauti velžietę. Sukčiautojas įsidėmėjusi nukentėjusioji teigė, kad abi buvo apie 50 metų, stambaus kūno sudėjimo, be akcento kalbėjo rusiškai.

Viena iš apsilankiusiųjų – apie 165 cm ūgio, violetine spalva dažytais, aukštyn sukeltais, sege susegtais plaukais, vilkėjo baltos spalvos medžiaginę striukę, mūvėjo juodas šviesiais ruoželiais kelnes.

Kartu su ja buvusi rusakalbė galėjo būti apie 158 cm ūgio, tamsiai rudais, trumpai kirptais plaukais, vilkėjo tamsius drabužius. Velžietė įsidėmėjo, kad kone visi atvykėlės dantys buvo auksiniai.Policija pagal nukentėjusiosios pasakojimą sudarė aferisčių fotorobotus.

Panevėžio rajono gyventojai gali kreiptis į Panevėžio rajono policijos komisariatą (Beržų g. 46), miesto gyventojai – į Tulpių g. 60. Visą parą galima skambinti tel.: 02, 112. Panevėžio rajono operatyvaus valdymo poskyrio tel.: 430555, 503400, anoniminis pasitikėjimo tel. 403423.