Jau nustatyta, kad vaikai susipažino internete, socialiniame tinklalapyje „Facebook“. Jiedu kurį laiką susirašinėjo, o praėjusį šeštadienį mergaitė atvažiavo į Vilnių pirmajam pasimatymui. Tėvams ji nepasakė, kad išvažiuoja iš Alytaus, žadėjo nakvoti pas draugę.

Pasmaugtos mergaitės palaikai sekmadienį buvo rasti miške ant tako, vedančio nuo autobusų stotelės sodų bendrijos link, Nemenčinės plente. Tą pačią dieną policija išsiaiškino, kad įtariamasis gyvena netoliese. Vaikai ėjo paauglio namų link.

Pareigūnų žiniomis, jiedu į Nemenčinės plentą atvažiavo apie vidurnaktį. Einant, pasak sulaikytojo 14-mečio, tarp jų įvykęs konfliktas. Paauglys mergaitę mušė, smaugė, nurengė džinsus ir kt. Įtariama, kad jis ją išžagino, bet pirmadienį ryte dar nebuvo gauta ekspertų išvada. Pasak įtariamojo, jis ketino tai padaryti, tačiau jam nepavyko. Pasmaugęs mergaitę namo parsinešė jos rankinę su telefonais, keliasdešimčia litų ir kt. Visus daiktus vėliau per kratą rado policija.

Pirmadienį ryte į Vilnių atvyko nužudytosios mergaitės tėvai. Ir jie, ir įtariamojo tėvai – pasak pareigūnų, normalūs žmonės, vidurinioji klasė.

Kovo mėnesį mergytei būtų sukakę 14 metų. Šeštadienį iš namų Alytuje ji išėjo apie 17 val. O apie 15 val. socialiniame tinklalapyje „Facebook“, savo profilyje, ji parašė: „Ką daryti, kai reikia pasirinkti?:(((“ O kitą dieną sunerimusi dėl jos dingimo draugė „Facebook“ jau klausinėjo ar kas nors žino to berniuko (nurodytas ir jo vardas bei pavardė), su kuriuo alytiškė išvažiavo susitikti, kontaktus.

Įtariamojo žudiko profilyje nužudytoji mergaitė vis dar yra tarp draugų. Ten pat nurodytas vienintėlis 14-mečio jo pomėgis - klubai.

Sprendžiant pagal įrašus jų profiliuose, „Facebook“ draugais jie tapo sausio 8 dieną.

Su mergaitės klasės draugais pirmadienį nuo ryto dirbo mokyklos krizių komanda ir Alytaus socialiniai darbuotojai. Moksleiviams buvo teikiama psichologų pagalba, skelbia LNK „Žinios“.

„Iš tiesų visi sukrėsti, ir mokiniai ir kolegos. Ir aš ypatingai. Tai buvo labai miela, poetiška mergaitė, rašydavo straipsnius", - teigė mokytoja.

Pasak mokyklos direktoriaus, ji buvo pakankamai aktyvi mergaitė.

"Mokėsi gerai, vidurkis – virš 7. Pamokas lankė, nepateisintos tik kelios pamokėlės", - sakė jis.