Kol moteris laikė nepilnametį, kad jis nepaspruktų, vyriškis, nusilaužęs šaką, talžė ja trylikamečiui per kojas bei grasino nužudyti.

„Gaila, kad neturiu peilio, o taip supjaustyčiau tau venas“, - tokiais žodžiais dėdė Artūras Jazavitas gąsdino sūnėną. Už savo elgesį A. Jazavitas ir jo sugyventinė atsidūrė teisme ir jau išgirdo nuosprendį.

Praėjusių metų liepos mėnesį neblaivus Raitininkų seniūnijos gyventojas A. Jazavitas, eidamas kartu su sugyventine Nijole Radvilavičiene, miško kelyje sutiko trylikametį sūnėną. Dėdė nusprendė patikrinti vaiko kišenes, o radęs ten cigaretes ir degtukus ėmėsi jį auklėti, nes vaiko motina skundėsi , kad jis rūko.

Kol N. Radvilavičienė laikė trylikametį, A. Jazavitas išsilaužęs šaką mušė jį per kojas.

Nuo talžymo šaka trylikamečiui ant blauzdos atsirado kraujosruva.

Nors A. Jazavitas teisinosi tik norėjęs sudrausminti sūnėną ir neigė jam grasinęs, teismas jį ir jo sugyventinę pripažino kaltais.

Alytaus rajono apylinkės teismas nustatė, kad A. Jazavitas sūnėną siekė sužaloti vedamas pykčio. Be to, buvo neblaivus ir nepilnametį nuskriaudė kartu su bendrininke.

Nors nepilnametis ikiteisminio tyrimo metu teigė, kad dėdė jam grasino, o teismo metu parodymus pakeitė, teismas padarė išvadą, kad nukentėjusysis, susitaikęs su dėde, tik siekia sušvelninti jam bausmę, o grasinimai nužudyti buvo neišgalvoti.

Nepilnamečio motina sūnumi taip pat abejojo. Sakė, kad jis linkęs fantazuoti.

A. Jazavitui teismas skyrė 9, o N. Radvilavičienei – 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmes. Reali laisvės atėmimo bausmė atidėta metams. Nuteistiesiems paskirta kardomoji priemonė neišvykti.

Per metus bedarbiai A. Jazavitas ir N. Radvilavičienė privalo užsiregistruoti darbo biržoje, įsidarbinti. Vyriškis privalės dalyvauti smurtinį elgesį mažinančiose programose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.