Šokiruojantis nusikaltimas įvykdytas pirmadienį vakare. Įtariama, kad „Audi 80“ automobiliu Andrius Laurikietis, gimęs 1989 metais, kartu su buvusia sugyventine N. M., gimusia 1985 metais, nuvažiavo į Panevėžio rajone esantį Klevečkinės kaimo mišką.

Prieš 19 valandą vyras paskambino savo seseriai ir pranešė, kad nužudė savo sugyventinę.

Iš karto po nusikaltimo tyrėjams sunkiai sekėsi apklausti 24 metų vyrą.

Pirminė tyrimo versija iš karto buvo sieta su meilės reikalais. Vyras anksčiau gyveno su nužudytąją, tačiau pastaruoju metu jie buvo išsiskyrę. Greičiausiai, jie susitiko pasikalbėti, tačiau tikslios aplinkybės paaiškės baigus apklausą.

Ketveriais metais už savo buvusią sugyventinę jaunesnis vyras, prokuratūros ir policijos tyrėjų sutarimu, gali kelti pavojų visuomenei ir sau, tad nuspręsta antradienį kreiptis į Panevėžio miesto apylinkės teismą ir prašyti jį suimti. Tai ketinama daryti popietę, nes iki pietų tyrėjai dar bendravo su įtariamuoju.

Moteriai, manoma, peiliu smogta ne kartą į įvairias kūno vietas. Keli smūgiai buvo mirtini. Policijos sulaukęs vyras nebuvo girtas, anot pareigūnų: "girtumas buvęs toks, kad jis dar galėtų vairuoti".

Anksčiau jis niekuomet nesmurtavo, bent jau policijos dėl jo elgesio niekuomet niekas nekvietė.

Antradienio popietę A. Laurikietis buvo atvežtas į Panevėžio miesto apylinkės teismą. 

Panevėžio miesto apylinkės teismas praneša, kad A. Laurikiečiui pateikti įtarimai dėl nužudymo, o iš teismui pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, jog šioje proceso stadijoje surinkti duomenys pagrįstai leidžia įtarti A. Laurikietį padarius jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką.

Teismas priėmė nutartį skirti A. Laurikiečiui kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui, nes asmuo yra įtariamas labai sunkaus nusikaltimo padarymu ir gali slapstytis nuo ikiteisminio tyrimo.