Pareigūnai praneša, kad rugpjūčio 25 dieną 41-erių metų moters ir jos sugyventinio namuose rasta dvi lėkštes ir stiklinė su rusvos spalvos medžiaga, taip pat folijos lankstinukas, įtariama, heroino ir psichotropinių vaistų.

Įvykio vietoje sulaikytas 45-erių metų kvaišalų pirkėjas. Ir pardavėjui, ir pirkėjui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Rugpjūčio 26 dieną pareigūnai apsilankė 27-erių metų romų tautybės moters namuose. Čia buvo užkluptas ką tik kvaišalų įsigijęs keturiasdešimtmetis alytiškis. Į pagalbą pasitelkus kinologą su tarnybiniu šunimi Koksu rasta daugiau kaip 30 folijos paketėlių, įtariama, heroino. Trijų mažamečių vaikų motina neslėpė, kad narkotikais prekiauja, norėdama uždirbti pragyvenimui.

Į policijos pareigūnų rankas ši moteris pakliuvo pirmą kartą. Jai pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Paskirtos kardomosios priemonės – asmens dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminius tyrimus kuruoja Kauno apygardos prokuratūros ir Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.