Po skerdynių vaizdas namuose klaikus

Pirmadienio rytą name, kuriame įvykdytas itin žiaurus nusikaltimas buvo galima išvysti kraupius vaizdus. Namo viduje – ant grindų, sienų, baldų – buvo pilna kraujo žymių.

Aiškėja ir baisių skerdynių detalės.

Margininikų kaimo vienkiemio namo vienoje pusėje gyveno trys broliai Petrauskai, o kitoje – vieno iš brolių sūnus su 19 metų amžiaus sugyventine Deimantė Staniulyte. Jie augino ir du vaikus – trejų berniuką ir dvejų mergaitę. Įvykio metu vaikai taip pat buvo name.

Vienas iš brolių sekmadienio vakarą nuvyko į kaimo parduotuvę nusipirkti alaus ir čia sutiko būsimą žudiką – V. Zaikiną. Iki tol nė karto nebendravę vyrai rado bendrą kalbą.

Vyrai kartu dviračiais nuvyko į brolių Petrauskų namus girtauti. Kas buvo vėliau belieka spėlioti – namuose rasti dviejų brolių Vido ir Audriaus Petrauskų bei D. Staniulytės subadyti kūnai. Aukų artimieji teigia, kad merginos apatinė kūno dalis buvo apnuoginta – ji galėjo būti išprievartauta. Tai nustatys ekspertai.

Namo parlėkė su peiliu

V. Zaikinas su dvyniu broliu ir mama gyvena netoliese žmogžudystės vietos, vos už kelių šimtų metrų. Žudiko motina ir dabar su siaubu prisimena sekmadienio vakarą.

Sekmadienį medkirčiu dirbęs Vitalijus padėjo kaimynas kasti bulves, vėliau tradiciškai bulviakasis „aplaistytas“.

„Matomai gavo pinigėlių ir su draugu išgėrė“, - DELFI sakė V. Zaikino brolis Andrius. Tačiau iki šiol Vitalijus išgėręs nebuvo agresyvus ir niekam problemų nekėlė.

Šį kartą viskas baigėsi tragiškai.

Šiek tiek prieš 22 val. Vitalijus namo parlėkė su didžiuliu kruvinu peiliu.

„Jis parėjo – putos bėga, akys baltos, rankoje peilis su apkrešėjusiu krauju... Aš peilį perlaužiau ir koridoriuje numečiau. Nebežinojau ką daryti, visus savo peilius paslėpiau, bijojau, kad manęs nepapjautų. Gal reikia tirti, gal jam kas ant smegenų negerai? Tris žmones paguldė..“, - neslepia Zaikinienė. Moteris teigia, kad iki šiol jos sūnus psichinių problemų neturėjo.

Metęs kruviną peilį vyras užsidarė savo kambaryje, o jau po pusvalandžio į Zaikinų namus prisistatė policijos pareigūnai, kurie V. Zaikiną surakino antrankiais ir išsivežė.

Kalta nelaiminga meilė?

D. Zaikinienė bei jo brolis dvynys spėlioja, kad V. Zaikiną į kruviną nusikaltimą pastūmėjo ne tik alkoholis.

26 metų V. Zaikinas buvo vedęs, tačiau santuoka nebuvo sėkminga. Nuo šių metų kovo V. Zaikinas palaikė artimus ryšius su moterimi, turinčia vaiką. Tačiau ir šie santykiai buvo nesėkmingi.

„Su viena pagyveno – nepavyko... Su kita – nepavyko“, - apgailestavo D. Zaikinienė.

„Manau, viskas prasidėjo, kad tas gyvenimas nenusisekė. Su žmona nelaimingai, paskui kitą mergą turėjo, jos vaiką augino, ji jį apgaudinėjo. Ir privedė viskas...“, - svarstė A. Zaikinas.

D. Zaikinienė užaugino 6 vaikus – penkis sūnus ir vieną dukrą. Tiesa, prieš kelerius metus vienintelė D. Zaikinienės dukra buvo rasta negyva Kėdainiuose. Moteris įsitikinusi, kad jos dukra buvo išprievartauta ir nužudyta, tačiau policija „smurto žymių ant lavono nerado“.

Dvyniai Vitalijus ir Andrius buvo jauniausi šeimoje.

Policija teigia, kad V. Zaikinas buvo teistas, tačiau įtariamojo žudiko šeima tai neigia.

A. Zaikinas sako, kad problemų su teisėsauga jo brolis turėjo dar mokykloje, po konflikto su bendaraamžiu. Tačiau tuomet jokių teismų nebuvo.