Maždaug 4 val. ryto nuo vieno iš Tartu daugiabučių buvo nuvarytas automobilis „Range Rover“. Remiantis pirminiu pranešimu, vagišiai išlaužė transporto priemonės spynelę ir ją nuvarė vos per kelias minutes, informuoja rus.delfi.ee.

„Teko pradėti operaciją. Įtariant, kad vagys gali būti ginkluoti ir pavojingi, be patrulių, buvo iškviesti ir specialiosios paskirties daliniai bei greitojo reagavimo komandos“, – nurodė Pietų (Louna) rajono kriminalinių nusikaltimų biuro vadovas Rainas Vosmanas.

Pasak R. Vosmano, iš Tartu nuvarytas automobilis judėjo Valgos miesto kryptimi.

„Policijos pareigūnai nusivijo nuvarytą automobilį, kuriuo važiavęs nusikaltėlis mėgino pasprukti greitį kartais padidindamas net iki 200 kilometrų per valandą. Valgos kelyje policininkai pasistengė sudaryti keletą kliūčių, kad priverstų automobilį sustoti. Vis dėlto prie „Range Rover“ vairo sėdėjęs asmuo ryžosi taranuoti jį sustabdyti turėjusius policijos automobilius, todėl policininkai, siekdami apsaugoti savo gyvybę ir sveikatą, buvo priversti jėga nustumti automobilį nuo kelio“, – aiškino R. Vosmanas.

Nuvarytąjį „Range Rover“ vairavęs asmuo iššoko iš dar judančios transporto priemonės ir pamėgino pabėgti į mišką. Jam pavymui buvo paleistas tarnybinis šuo Deniro. Neilgai trukus vagišius buvo sulaikytas.

Vykdant operaciją buvo sulaikytas ir dar vienas įtariamasis, aprašytų įvykių metu laukęs Tartu. Kadangi buvo užkluptas netikėtai, sulaikomas jis nesipriešino.

Pietų rajono prokuratūros vadovas Aro Siinmaa, komentuodamas šį incidentą, pridūrė, esą yra pagrindo įtarti, kad Tartu sulaikytas vyras susijęs ir su anksčiau Estijoje užfiksuotais automobilių nuvarymo atvejais. Informacija apie antrą sulaikytąjį šiuo metu tikslinama.
„Šiuo metu renkami ir sisteminami įrodymai, o rytoj prokuratūra pateiks paraišką dėl įtariamųjų arešto“, – sakė A. Siinmaa.