Antradienį policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad apie 17 val. į Trakų ligoninę iš Trakų rajono, Lentvario, vaikų globos namų, pristatytas ir dėl apsinuodijimo alkoholiu paguldytas trylikos metų berniukas.

Globos namų direktorė Vilma Ramanauskienė tikino, kad trylikametis melavo medikams. Anot jos, vaikas nėra jų auklėtinis, o dėl jo melo globos namai sulaukė didžiulio susidomėjimo iš valstybinių įstaigų.

„Jis net nuvežtas į ligoninę ne iš globos namų. Tiesiog gydytojams vaikas melavo, jie tokią informaciją ir perdavė policijai. Niekam nepavydžiu tokio dalyko, sulaukėme patikrinimo, nemalonu, kai tikrina kaip girtaujančių vaikų globos namus“, - sakė vadovė.

Direktorė teigė, kad ji informaciją patikslino dar anksčiau, tačiau kažkodėl ji nebuvo atnaujinta prieš perduodant Policijos departamentui.

Trakų rajono pareigūnai negali išsiaiškinti, kokiomis aplinkybėmis vaikas girtavo - trečiadienį nepavyko surasti mažamečio tėvų, o be jų apklausti vaiką draudžia įstatymai. Sumaištį sukėlęs vaikas gydomas ligoninėje.

Vaikų globos namams vadovaujanti direktorė žada nenuleisti rankų ir išsiaiškinti dėl kieno aplaidumo - laiku nepatikslintos informacijos policijai, iki ji tapo prieinama viešai - teko aiškintis vaikų teises ginančioms tarnyboms.