Trijų teisėjų kolegija konstatavo, kad Č. Kuncevičius nužudė Aukštadvario vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoją Rimantą Statkų. Šį nusikaltimą padaryti jį sukurstė J. Statkienė – nužudytojo žmona, siekusi užvaldyti visą sutuoktinio turtą.

Iš nuteistųjų teismas nusprendė vienam nužudytojo sūnui priteisti 50, kitam – 30 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą. Be to, dar 10 tūkst. Lt jie privalės sumokėti R. Statkaus seseriai. Tiesa, kaltinamiesiems buvo pareikštas maždaug pusės milijono litų ieškinys.

Garsus kaskadininkas buvo nuteistas ne tik dėl nužudymo, bet ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei savavaldžiavimu.

Bylos duomenimis, 2008-aisiais, tiksliai ikiteisminio tyrimo nenustatytu laiku, Č. Kuncevičius susitarė su J. Statkiene nužudyti jos buvusį sutuoktinį R. Statkų dėl šių priešiškų asmeninių santykių.

Nustatyta, tad tų pačių metų gruodžio 4-ąją, apie 19 val. Č. Kuncevičius atėjo prie J. Statkienei priklausančio namo Čižiūnų kaime – čia gyveno R. Statkus. Šio namo kieme kaltinamasis vieną kartą, pasak prokurorų, tyčia šovė iš nenustatyto šaunamojo ginklo R. Statkui į galvos sritį.

Česlovas Kuncevičius
Nuo šūvio Aukštadvario mokykloje dirbęs kūno kultūros mokytojas mirė vietoje.

Be to, Č. Kuncevičius buvo kaltinamas šaudęs ir taburete daužęs du kaimo gyventojus, kuriuos įtarė iš J. Statkienės pavogus muzikinį centrą bei benzininį pjūklą.

Kaltinamieji savo kaltę teisme neigė.

Č. Kuncevičiaus sesuo Dana Kuncevičiūtė yra konkurso „Misis Lietuva” 2010 metų antroji vicemisis.