V. D. kaltinamas jog 2023 m. kovo 8 d. kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai, kryptimi nuo Kauno Šakių link, vairuodamas automobilį „VW Caravelle“ nesilaikė visų atsargumo priemonių ir kelių eismo taisyklių, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, vietovės reljefą, meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą ir esant šlapiai ir slidžiai kelio dangai, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą bei susidūrė su priešinga kryptimi važiuojančiu automobiliu „Fiat Ducato“.

Avarijos metu buvo mirtinai sužalotas automobilio „Fiat Ducato“ vairuotojas, o du šio automobilio keleiviai patyrė sužalojimus, dėl ko jiems vėliau buvo konstatuoti nesunkūs sveikatos sutrikdymai.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.), baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją