Prokuratūra informuoja, kad žinia apie avariją policijos pareigūnus pasiekė 2014 metų gruodžio 21 d. naktį. Kelios valandos prieš šį įvykį niekas net negalvojo, kad gimtadienio šventė, kurioje dalyvavo ir kaltinamasis, gali baigtis tragiškai.

Įvykio dieną dar nepilnametis vaikinas buvo pakviestas į draugo gimtadienį Šaukoto kaime, kuriame su kitais jaunuoliais šventė. Šventėje neapsieita be alkoholio, kuris ir tapo tragedijos priežastimi.

Trijulė apsvaigusių vaikinų nusprendė naktį pasivažinėti nauju draugo automobiliu. Prie vairo sėdo teisės vairuoti neturintis tuo metu dar septyniolikmetis vaikinas.

Važiuodamas gyvenvietės teritorijoje vairuotojo teisių neturintis vaikinas gerokai viršijo greitį, važiavo 79 km/h greičiu ir slidžiame kelyje nesuvaldęs automobilio rėžėsi į medį.

Nesunkiai sužalotas su šalia sėdėjusiu draugu išvietė medicinos pagalbą automobilio gale sėdėjusiam ir sąmonės netekusiam bičiuliui. Pirminė medicininė pagalba buvo suteikta, tačiau po kelių dienų vaikino gyvybė ligoninėje užgeso.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad automobilio vairuotojas ne tik neturėjo teisės vairuoti, buvo neblaivus (kraujyje rasta 1,09 promilės etilo alkoholio), bet dar ir vairavo automobilį, kuriam nebuvo atlikta techninė apžiūra ir nebuvo privalomojo draudimo.

Pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 dalį kaltinamajam gresia laisvės atėmimas nuo trijų iki dešimties metų.