Policijos departamentas praneša, kad gegužės 18 d. apie 1 val. 30 val. Kalvarijos sav., Senosios Radiškės k., nesustojo policijos pareigūnų stabdomas automobilis „Audi“.

Bėgdamas nuo policijos, automobilis staigiame posūkyje nuvažiavo nuo kelio, kliudė stulpą bei apsivertė vandens tvenkinyje. Per eismo įvykį žuvo automobiliu važiavę nenustatytos tapatybės apie 35 metų vyras ir vyras (gim. 1966 m.).

Nukentėjo vyras (gim. 1996 m.), vyras (gim. 1974 m.), nepilnametis (gim. 2007 m.), vyras (gim. 1985 m.) ir vyras (gim. 2000 m.). Jie dėl įvairių sužalojimų nuvežti į ligoninę.

Įtariama, kad nenustatytos tapatybės žuvęs vyras neteisėtai gabeno migrantus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba praneša, kad apie 1 val. 30 min. gautas policijos pranešimas, jog į vandens telkinį Senosios Radiškės k., Punsko g., įvažiavo lengvasis automobilis, reikia pagalbos jį ištraukti.

Įvykio vietoje ugniagesiai rado „Audi A6 Allroad“, jis buvo apvirtęs ant stogo pelkėje, buvo matyti tik automobilio ratai.

Ant kranto buvo 5 nukentėję žmonės, jie perduoti medikams. Dar vienas žmogus buvo negyvas. Atvykus narams, atlikta paieška vandenyje.

Apie 2 val.35 min. pranešta, kad ištrauktas žmogus be gyvybės ženklų. Pelkės gylis apie 1,80 m.

Papildyta:

Marijampolės policijos atstovė Ieva Rinkevičiūtė sakė, kad automobilį vairavo Moldovos pilietis, šalia sėdėjo Sirijos pilietis. Abu jie per avariją žuvo.

Visi kiti automobilyje buvę žmonės – Sirijos piliečiai, jie turėjo su savimi asmens dokumentus.

„Mockų kaime patruliavęs policijos ekipažas tiesiog pamatė automobilį. Vairuotojas, pamatęs patrulius, staigiai pasuko, tai sukėlė įtarimų. Policijos ekipažas bandė sustabdyti tą automobilį, bet jis pradėjo bėgti“, - pasakojo I. Rinkevičiūtė.

Gaudynės truko maždaug 5 kilometrus, bėgliui pavyko net atitrūkti nuo pareigūnų, staigiame posūkyje nesuvaldęs automobilio nulėkė nuo kelio, trenkėsi į stulpą ir po to vertėsi į greta esantį tvenkinį.

Kai policijos ekipažas privažiavo prie avarijos vietos, gyvi likę keleiviai patys išsiropštė iš automobilio.

Vienas nukentėjęs nepilnametis gydomas Kauno klinikose. Kiti yra Marijampolės ligoninėje, pirminiais duomenimis, jie rimčiau nenukentėjo ir turėtų būti paleisti, tiksliau, perduoti pasieniečiams.

Policijos duomenimis, „Audi“ numeriai buvo lietuviški.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)