Kaip DELFI teigė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Gulevičius, nepilnametis naktį iš šeštadienio į sekmadienį įsivėlė į muštynes ir kreipėsi į medikus. P. S. buvo suteikta pirmoji pagalba ir jis iš ligoninės buvo paleistas.

Tačiau po sulaikymo P. S. pasijuto prastai ir vėl atsidūrė medikų globoje. Šį kartą P. S. buvo paguldytas į ligoninę, čia jį saugo policijos pareigūnai.

DELFI primena, kad tragiškas gaisras Kaune, viename iš Baltų prospekto daugiabučių kilo sekmadienio naktį. Tuomet bute vyko jaunimo vakarėlis ir, liudininkų teigimu, muštynės, o apie 3 val. nakties specialiosios tarnybos gavo pranešimą apie gaisrą – į įvykio vietą išsiųstos didelės ugniagesių, policijos bei medikų pajėgos. Vien ugniagesių gaisro vietoje dirbo trys dešimtys.


Žuvęs jaunuolis M.S. tą vakarą šventė 19-ąjį savo gimtadienį. Draugų liudijimais, jis užduso tualete, besislėpdamas nuo ugnies. Devyniolikmečio jaunuolio lavonas rastas pačiame bute.

DELFI žiniomis, gaisras 7-ajame devynaukščio aukšte kilo dėl tyčinio padegimo. Keli asmenys pasibeldė į buto duris, o kai šios buvo atidarytos į vidų buvo pripilta degaus skysčio bei padegta. Pirminiais duomenimis, bute buvo išpilta keli litrai benzino.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

Dėl minėto įvykio pareigūnai sekmadienio vakarą sulaikė Lietuvos pilietį P. S., septyniolikmetį Kauno miesto gyventoją, anksčiau neteistą.

Neoficialiais duomenimis, sulaikytasis nepilnametis šeštadienį vakare buvo atvykęs į butą Šilainiuose, tačiau po kilusio konflikto buvo sumuštas bei pasišalino. Manoma, kad vėliau vaikinas grįžo kerštauti su 4-5 draugais.

Policijos atstovai DELFI teigė, kad įtariamųjų yra ir daugiau, jie šiuo metu ieškomi.