Nors įtarimas dar nereiškia, kad vyras bus pripažintas kaltu, vaikų gedinčio tėvo likimas priklausys nuo ekspertų pateiktų išvadų. Tyrimą atliekantys pareigūnai aiškinasi, ar pervažoje veikė šviesoforas, ar jis nebuvo sugadintas ir „Opel Vectra“ vairavęs vyras buvo tinkamai perspėtas apie bėgiais artėjančią  automotrisę. Prokuratūra apie šviesoforą viešai informacijos skelbti neskuba, laukia, kol bus pateiktos išsamios ekspertų išvados.

Tragiška avarija įvyko praėjusį ketvirtadienį, apie 7.30 val., kai vilniečių šeima su trimis vaikais kirto geležinkelio pervažą ties Salininkų, Katiliškių ir Avinėlių gatvių sankryža.

Automobilį „Opel Vectra“ vairavęs vyras, pirminiais duomenimis, degant raudonam šviesoforo signalui įvažiavo į geležinkelio pervažą, kur susidūrė su automotrise „AS-1A“ (motorvežiu).

Po įvykio automobilis buvo stumiamas apie 80 metrų bėgiais. Motorvežio priekiniai ratai nuvažiavo nuo bėgių.

Iki gelbėtojų atvykimo vyras ir moteris iš automobilio išlipo patys. Vienas vaikų per avariją buvo išsviestas iš automobilio. Du mažyliai liko prispausti automobilyje.

Per ugniagesių vykdytą gelbėjimo operaciją AB „Lietuvos geležinkeliai“ priklausančiu automobiliniu keltuvu buvo pakeltas motorvežis, taip palengvintas priėjimas prie prispaustos 1 metų mergaitės.

Ištraukta mergytė, penkerių ir trejų metų berniukai bei jų tėvai nuvežti į ligoninę.

Pirmoji skaudi žinia tėvus pasiekė vos kelios valandos po avarijos – mažylė neišgyveno. Skausminga įtampa neatslūgo – medikai daugiau nei parą kovojo dėl trejų metų berniuko gyvybės ir negalėjo paguosti tėvų dėl vaiko būklės. Penktadienio vakarą sunkiai sužaloto berniuko gyvybė užgeso.