Pirminiais duomenimis, Pelėdnagių seniūnijoje tėvas vaikus įmetė į šulinį. Į įvykio vietą 2.51 val. išskubėjo ugniagesniai-gelbėtojai. Atvykę gelbėtojai kopėčiomis ir virve nusileido į šulinį.

Iš ten ištraukti du kūdikiai: 2 metų berniukas bei kelių mėnesių mergaitė. Medikai vaikams konstatavo mirtį.

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes, tačiau jau dabar aiškėja, kad buitinio konflikto metu vyras išvarė iš namų sugyventinę ir sumetė į šulinį vaikus. Kaimo žmonių pasakojimu, likę du poros vaikai slėpėsi šiene.

Siekiant nuo neigiamo poveikio apsaugoti gyvus mažamečius poros vaikus, suaugusiųjų pavardžių, remiantis Lietuvos įstatymais, DELFI pateikti neturi teisės.

Pirminiais duomenimis, 1979 m. gimęs vyras nusikaltimo metu buvo blaivus, įtariama, kad jis turi psichikos problemų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Odetos Tumelytės teigimu, pranešimas apie įvykį Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas 1.56 val.

Vaikus į šulinį įmetęs vyras yra sulaikytas ir apklausiamas Kėdainių policijos komisariate. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Vyriškis yra ne kartą baustas administracine tvarka, o 2002-aisais buvo teistas už nusikaltimą. Šiuo metu vyras jau kurį laiką dirbo medkirčiu. Šeimoje dar liko du mažamečiai vaikai, gimę 2009 ir 2011 m.

Seniūnas: mes to nesitikėjome

Pelėdnagių seniūnas Valentinas Tamulis DELFI pasakojo, kad sugyventinių šeima buvo socialinės rizikos šeimų sąraše, bet nebuvo degradavusi. Iš viso jie augino keturis vaikus: du žuvusius ir du kiek paaugintus.

„Mes iš jo šito nesitikėjome, kad šitaip gali įvykti. Kad vaikus gali sumesti į šulinį... Šiaip mes tą šeimą puikiausiai žinome, ji buvo socialinės rizikos sąraše, pas juos lankydavosi socialinė darbuotoja ir pats esu buvęs. Niekad nuvažiavę neblaivaus nesame radę, nors jis fantazuodavo ir pasakodavo apie visokiausius planus, kaip jis tvarkysis ūkyje“, - pasakojo V. Tamulis.

Pasak pašnekovo, vyras norėjo pasidaryti didesnę kūdrą, pasistatyti pirtį, prašė seniūnijos padėti traktoriumi nustumdyti žemes.

„Mes tik turėjome neoficialios informacijos, kad jis smurtauja prieš tą moterį. Tai parašėme policijai oficialią užklausą, kiek kartų per 2015 metus buvo kviesta policija. Žinote, žmonės šneka, bet norėjome žinoti iš tikrųjų. Iš policijos gavome atsakymą, kad policija į tą šeimą dėl konflikto buvo kviesta 2015 metais tik vieną kartą“, - sakė V. Tamulis.

Seniūnas pasakoja tuomet su socialinėmis darbuotojomis nuvykęs pas porą: seniūnas su vyru kalbėjosi lauke, kad socialinės darbuotojos galėtų netrukdomos iškvosti moterį, ar tikrai šeimoje smurtaujama.

„Nieko moteriškė neprisipažino, kad kas nors tarp jų vyksta negero. Viskas, mes tada išvažiavom“, - sako seniūnas.

V. Tamulis pasakoja, kad šeima nuolat bendravo su socialiniais darbuotojais: seniūnija skyrė autobusiuką, kuris pavėžėdavo moterį į miestą apsipirkti ar nueiti pas gydytojus.

Kai seniūnijoje vyko kalėdinių dovanėlių dalijimas, moteris irgi atvyko jų atsiimti. Seniūno pasakojimu, moteris buvo linksma ir pasipuošusi.

„Jokių šios tragedijos požymių nebuvo“, - apgailestavo seniūnas.

Pašnekovo pasakojimu, vyras truputį ūkininkavo: „Nors tas ūkelis, tai neduok Dieve, toli ten iki rimto ūkininko. Bet augino paukščių, gyvulių, rodė ir javų, kiek turi. Viduje darėsi namo remontą“.

„Judėjimas buvo, šeima nebuvo degradavusi“, - sako seniūnas.

V. Tamulis sako, kad galbūt socialiniai darbuotojai ko nors nepastebėjo, nes visuomet važiuodavo dienos metu. „Mes visuomet jį rasdavome blaivų“, - sako seniūnas, pridurdamas, kad apie psichinius sutrikimus seniūnija jokios informacijos neturėjo.

„Bet kad būtų kokių požymių, jog jis neprognozuojamo elgesio... Nebuvo. Normaliai, jis ateidavo į seniūniją, ateidavo, bendraudavo kaip savas“, - sako V. Tamulis.

Tiesa, pasak seniūno, gruodžio 30 d. kaime vyko Naujųjų metų renginys, vadinamoji „eglutė". Visoms šeimoms, kurios turi mažų vaikų, išsiuntinėti kvietimai, tarp jų ir įtariamojo šeimai. Bet šeima į renginį neatėjo. Kai su juo telefonu kalbėjosi atstovė iš seniūnijos, jai susidarė įspūdis, kad vyras buvo girtas. Vyras pasakė, kad vaikų dovanas atsiims kitą dieną.

Bendruomenės pirmininkė: moteris išeidavo iš namų

Kaimo bendruomenės pirmininkė Rita Borinskijienė DELFI sakė nustebusi dėl įvykdyto nusikaltimo, nors esą dėl smurto šeimoje moteris dažnai išeidavo iš namų.

„Anksčiau moteris išeidavo iš namų, buvo ieškoma. Kažkoks smurtas gal ir anksčiau buvo, kad ji išeidavo iš tų namų?" - pasakojo pirmininkė.

Jos teigimu, vyras užaugo šiame kaime, moteris kilusi kilusi Jonavos. Bet pora nelabai bendravo su kaimo žmonėmis. Daugiau pora bendravo tik su daugiavaike šeima, įsikūrusia kaimynystėje.

„Jauni žmonės, dirbo žemę. Anksčiau tėvas gyveno irgi tvarkingai, turėjo karvę. Taip nebuvo, kad būtų blogai", - sakė pašnekovė.

„Matyt, taip stipriai susipyko... Bet tas toks pyktis nepateisinamas", - sakė R. Borinskienė.

Vyras anksčiau nukirto galvą šuniui

Kaimo atstovė apie Aurelijaus ir Linos šeimą papasakojo baisių detalių. Moteris pabrėžia čia gyvenanti jau dvidešimt metų, bet įtariamojo gyvo nebuvo mačiusi.

Pora gyveno vienkiemyje ir į kaimą neateidavo.

Pašnekovė sako, kad šiaip vyras išgerdavo, žmonės kalbėjo apie smurtą šeimoje.

„Yra viena šeima, kuriai jau įgriso jo vaikščiojimas. Jis išgerdavo. Kiek tas degradavę-nedegradavę, nežinau. Jei vaikai su jais, matyt viskas buvo pakankamai normaliai. Pas juos namie nešvara ir netvarka, bet pas daug ką taip būna, tai tiesiog socialinių įgūdžių neturėjimas“, - sakė pašnekovė.

Pasak kaimo atstovės, dalis kaimo žmonių apie vyrą neturi nieko blogo pasakyti, bet kiti sako, kad „jam negerai galvoje“.

„Jis yra daręs baisius dalykus. Pavyzdžiui, nukirto su kirviu šuniui galvą. Tai baisus dalykas“, - sako moteris.

Pasak pašnekovės, vyriškis gruodžio 30 d. buvo girtas, bet 31 d. atvyko paimti vaikams dovanėlių. Nusikaltimą vyras įvykdė būdamas blaivus. Moters teigimu, kaimo žmonės kelia versijas, kad vyras galėjo pritrūkti alkoholio.

„Jei jis gerdavo, galbūt negavo išgerti ir dėl to taip nutiko“, - sako kaimo atstovė.

„Prieš Naujus metus jis tikrai gėrė ne vieną dieną, gal paskui pasibaigė pinigai. Gal niekas nenuvežė. Anksčiau čia buvo degalinėje alkoholis, bet dabar nuo sausio alkoholio degalinėje nėra, ką mes labai sveikinam“, - teigia moteris.

Pasak pašnekovės, kaimo žmonės kalba, jog vyras puolė sugyventinę, tačiau šioji pabėgo iš namų. Kai moteris grįžo, vyresnieji vaikai jai pranešė, kad kūdikius tėvas sumetė į šulinį. Vyresnieji vaikai su šunimi slėpėsi šiene.